22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNANPAŞA - AFYONKARAHİSAR

Birlik Meclisi toplandı

Sinanpaşa Merkez ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği 2. Olağan Kongresi toplantısı yapıldı. Sinanpaşa Merkez ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi toplantısı öncesi Sinanpaşa Kaymakamı Rıza Gençoğlu ve meclis üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Toplantı Kaymakam Gençoğlu başkanlığında, İl genel meclisi üyeleri, daire müdürleri ile 23 Köy Muhtarının katılımı ile gerçekleşti.

Sinanpaşa Belediyesi Düğün Salonunda saat 14.00'de  İstiklal Marşı okunarak başlayan toplantıda konuşan Kaymakam Gençoğlu, şu ana kadar Köy Kanunu ve Belediye Kanunu ile yürütülen birliğin, yeni çıkarılan 5355 sayılı Mahalli İdareler Birlikleri Kanunu gereği tüzük değişikliği yapılarak daha aktif hale geleceğini söyledi.

Toplantıda, 2004 yılı bütçe kesin hesapları ile faaliyet raporunun görüşülerek ibrasının yapılacağını belirtildi ve yeni tüzük oy birliği ile kabul edildi.

Kanun gereği yapılan seçimlerde Birlik Meclisi 1.Bşk. vekilliğine Muhittin Işık, 2.Bşk. vekillliğine Ahmet AKKAYA seçilirken, katip üyeliklere ise Hasan Candan ve Eyüp Yakan seçildi.

Birlik encümen üyeliğine 2 yıllığına İl Genel Meclisi üyeleri Süleyman Aydın ile Yılmaz Keklik, Bulca Köyü Muhtarı Beytullah Baydemir ve Yıldırımkemal Muhtarı Murat Gök seçildi.

Daha sonra yapılan görüşmelerde birlik 2004 bütçesi kesin hesapları ile faaliyet raporu oybirliği ile ibra edildi. Dilek ve temenniler bölümünde İl genel Meclisi üyesi yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziraat odası başkanı İsmail Bayram ise köy muhtarlarına uyarıda bulunarak, yaylada bulunan koyun sürülerinin hasat mevsimi sona ermeden köye indirilmemesi ve hasat sonunda arazilerde anız yakılmaması konusunda köylüleri uyardı.

Osman Almacık - Kenthaber / Sinanpaşa
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 16:39:12
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 09:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?