22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNANPAŞA - AFYONKARAHİSAR

El emeklerini sergilediler

El Emeği Göz Nurları Sergilendi. Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan makine nakışları kursları sona erdi.


İlçemiz de Halk Eğitim Müdürlüğünce altı belde de açılan makine nakışı kursları sona erdi.Akören, Kılıçaslan, Düzağaç, Tokuşlar, Ahmetpaşa ve Tınaztepe beldelerinde açılan makine nakışı kursları sona erdi. Kursiyerler el emeği göz nuru eserlerini sergilediler. Sergilerin ilki Akören beldesinde açıldı.


Açılış törenin de bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Abdullah Kaya; “Eğitim, toplumları aydınlığın ışığıyla buluşturan, ülkelerin çağdaş dünya ile bütünleşme sürecini hızlandıran, uygarlık yarışına etkin ve güçlü biçimde katılmayı sağlayan en önemli araçtır. “Eğitimdir ki, bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır veya bir ulusu tutsaklığa ve yoksulluğa terk eder,” diyen, Başöğretmen Atatürk, 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri’ni hayata geçirerek eğitim tarihinin en büyük ulusal eğitim seferberliğini başlatmıştır.

“Dünya üzerindeki her şey kadının eseridir” diyen ve “Kadınlarımız; erkeklerden daha aydın, daha verimli, daha bilgili olmak zorundadır” düşüncesini ortaya koyan Atatürk, kadınlarımızın eğitimine erkeklerden daha çok önem vermiştir. Çünkü, ailenin temel direği olan kadın eğitilirse, bütün aile ve dolayısıyla yeni kuşaklar yetiştirilmiş olur. Kısacası, ülkenin geleceği kadının elindedir İlçemizde bulunan Halk Eğitim Merkezimizde her yaş ve eğitim düzeyindeki insanlarımıza okuma yazma kursları, meslek edindirme kursları, sosyal ve kültürel kurslar, düzenlemektedir.


Bu bağlamda 2006-2007 Öğretim yılı itibariyle 15 değişik branşta 53 kurs açılmış olup, kurslarımızdan 543’ü bayan 421’i erkek olmak üzere 964 kursiyerimiz yararlanmıştır. I.ve II.Kademe okuma-yazma kurslarından 143 kursiyer başarılı olarak sertifikalarını almışlardır.Merkez binamızda 2 bilgisayar, 2 kalorifer ateşçiliği, 2 kuaförlük, 1 I.kademe okuma-yazma 1 II.Kademe Okuma-yazma ve 1 adet betonarme demirciliği(inşaat) kursu açılmıştır.” Dedi.

Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. 


Kılıçaslan beldesindeki açılışta Afyonkarahisar il üçüncüsü olan Kılıçaslan İlköğretim Okulu Folklor ekibinin gösterileri göz doldurdu. Açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Eroğlu; “Açılışlarına katıldığımız bu sergilerimizin güzelliklerini kursiyer ve öğretmenlerimizin hassasiyetli çalışmalarını takdirle izliyoruz.Bizim tarafımızdan görünen güzellikler yanında iyi bir insan olma sıfatı kazandıran bilgilerde, bu kurslarımızda verilmektedir.Adı makine nakışları kursu olsun giyim kursu olsun bu kurslarımızda;Ev ekonomisi dersi adı altında, pasta, börek, yemek yapımı, ev aletleri kullanma, bunların bakım ve onarımı, mutfak düzen ve bakımı, sofra tanzimi, kişisel temizlik, kendilerine bakım, bulunduğu ortamda görgü kurallarını,Vatandaşlık bilgisi dersi adı altında T.C. Anayasasını, Ulu önder Atatürk’ü ve onun ilkelerini Türk ve Dünya tarihini, Vatandaş olarak hak hürriyet ve sorumluluklarını,Sağlık bilgisi dersi adı altında beden sağlığını, sağlıklı büyümeyi, sporun ve uykunun dengeli beslenmenin önemini, ilk yardım, ev kazalarını, bunlardan korunma yöntemlerini zararlı alışkanlıklardan korunmayı öğrenmektedirler.Hele hele iyi bir eş seçmek bile kurslarımızın ders konusunu oluşturmaktadır.
Öğrenilen bilgiler yanında kursiyerlerimiz bu kurslarda;Yaratıcı güçlerini kullanarak iş yapabilme alışkanlığı kazanırlar.Kendi yeteneklerini tanırlar,İş yapmanın hazzını ve gururunu duyarlar,İşlerini isteyerek zevkle yapmanın mutluluğunu tadarlar,İşbirliği içinde bir amaç gerçekleştirmenin tadını alırlar,Öğrendiklerini günlük hayatta uygulama yanında bilgi ve beceri kazanırlar,Malzeme ve zamanı ekonomik kullanmayı öğrenirler,Günlük hayatta karşılaşılan problemlere pratik çözüm getirme tecrübesini kazanırlar.Görülmektedir ki kurslarımızda kursiyerlerimiz iyi bir dikişçi, iyi bir nakışçı iyi bir giyimci olmanın yanında yarınlara iyi birerde anne olarak yetişmektedir.” Dedi. 



Sergilerin açılışına Sinanpaşa Kaymakamı Sıdkı Zehin, Eşleri Figen Zehin, Garnizon Komutanı Birol Kuzucu, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, Daire Amirleri, Belde Belediye başkanları ve sergi açılışı yapılan belde halkı yoğun ilgi gösterdiler. 



Sergileri gezilmesi esnasında açılışlara katılanlar yapılan el emeği eserleri büyük bir beğeni ile incelediler ve kursiyerlere ve kurs öğretmenlerine teşekkür ederek başarılarının devamını dilediler.

sinanpaşa kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?