18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNANPAŞA - AFYONKARAHİSAR

Gaziler Ormanı açıldı

BAKAN EROĞLU, AFYONKARAHİSAR'DA GAZİLER ORMANI AÇILIŞINA KATILDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar-İzmir yolunda bulunan Gaziler Ormanı'nın açılışını yaptı.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Sinanpaşa ilçesi Akören beldesi Güney mevkiinde Afyonkarahisar-İzmir karayolunun üzerindeki Şehitler Ormanı'nın karşısında oluşturulan Gaziler Ormanı'nın da fidan dikim törenine katıldı. Eroğlu, Afyonkarahisar'ın şehitler diyarı olduğunu ifade ederek, şehitlere, şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. "Şehit ve gazilerimiz bizim gönlümüzde, kalbimizde yaşıyor" diyen Eroğlu, Afyonkarahisar'da 67 yerde Şehit Ormanı oluşturduklarını anlattı. Eroğlu, "Oluşturulan ormanların bakımı da yapıyoruz. Bu sizim vefa borcumuz. Onlar için ne yapsak azdır" şeklinde konuştu.

Gaziler ormanını oluşturmakta biraz geciktiklerini belirten Eroğlu, bundan üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Bu ormanı oluşturmakla şükran borcumuzu ödeyemeyiz ama küçükte olsa böyle bir hizmeti sunarak vefa borcumuzu ödemeye çalıştık" dedi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın da, Bakan Eroğlu'nun talimatıyla Şehitler Ormanı'nın karşısına Gaziler Ormanı da kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ormanın 50 dekarlık bir alandan oluştuğunu dile getiren Aydın, buraya 1 ile 1,5 metre arasında sedir, selvi, akasya ve badem fidanlarının dikildiğini bildirdi. Aydın, burasının tarih boyunca hatırlanacak bir mekan olacağını kaydetti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da ormanlığın oluşturulmasında başta Bakan Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hazırlanan çukurlara fidan dikimi yapıldı. Fidan dikim törenine Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AK Parti milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan, Zekeriya Aslan, Ahmet Koca, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, gazi ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

BAKAN EROĞLU, AFYONKARAHİSAR'DA GAZİLER ORMANI AÇILIŞINA KATILDI
BAKAN EROĞLU, AFYONKARAHİSAR'DA GAZİLER ORMANI AÇILIŞINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 20:30:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 09:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?