17
Mayıs
2024
Cuma
SİNANPAŞA - AFYONKARAHİSAR

Öğrencilere vakıf desteği

Sinanpaşa SYDV tarafından ilçenin merkezi, kasaba ve köylerindeki ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören maddi durumu yetersiz öğrencilere bin 695'er adet kaban ve yarım bot yardımı yapıldı.

Yüksek öğrenim kurumlarında eğitim gören Sinanpaşalı 169 öğrenciye de yardım yapıldı. İki ve dört yıllık yüksek öğrenim kurumlarında eğitim gören başarılı öğrencilere yapılan yardımların 100 ile 450 milyon lira arasında değişen yardımların toplam 24 milyar 350 milyon lira olduğu belirtildi. Yardımdan faydalanan öğrenciler, Kaymakam Rıza Gençoğlu ve vakıf yönetimine teşekkür ederek kış mevsiminde bu şekilde giyecek yardımı yapılması ve yapılan nakdi yardımların bütçelerini birazda olsa rahatlattığını söylediler.

Öte yandan SYDV, titiz bir çalışma sonucu tespit edilen 450 hak sahibine sirer ton Tunçbilek kömürü yardımında bulundu. Kömürlerin 25’er kilogramlık torbalara konulmuş olması, dağıtımın rahat yapılmasını sağladı. Herhangi bir kargaşa yaşanmaması için kömürler, hak sahiplerinin ikamet adreslerine teslim edildi.

Maddi durumlarının iyi olmadığı tespit edilen 470 aileye ise 18 litre ayçiçek yağı, 10'ar kilogram pirinç, makarna ve toz şeker ile 2 kilogram çay, 1 Kilogram zeytin ve 5 kilogram sabundan oluşan gıda paketi yardımında bulundu. Gıda pakteleri de hak sahiplerinin evlerini kadar götürüldü. Yardım yapılan vatandaşlar, Sinanpaşa Kaymakamı Rıza Gençoğlu ve vakıf çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.

Osman Almacık
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 13:14:23
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 11:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?