23
Mayıs
2024
Perşembe
SİNANPAŞA - AFYONKARAHİSAR

Sinanpaşa halı sahaya kavuştu

Sinanpaşa Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yaptırılan Kapalı Halı Saha, tamamlanarak sporseverlerin hizmetine açıldı.

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek tarafından İl Özel İdaresi Bütçesi'nden gönderilen 100 milyar lira ödenekle 2004 yılı Kasım ayında inşaatına başlanılan Kapalı Halı Saha, yaklaşık 150 bin YTL harcama yapılarak tamamlandı.

Halı Sahanın temel betonları Gen-Han Beton tarafından, oturma grubları da Özkanlar Ağaç Ürünleri tarafından yapıldı.

Halı sahanın açılış maçı, İl Emniyet Müdürü Natık Canca ile Sinanpaşa Kaymakamı Rıza Gençoğlu'nun kaptanlıklarını yaptıkları takımlar arasında yapıldı. Zorlu geçen mücadeleyi Canca'nın takımı kazandı. Gençoğlu, sonucu "İlk maçımızda misafirperverlik yaptık" şeklinde yorumladı.

Osman Almacık - Kenthaber / Sinanpaşa
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 08:21:08
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 16:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemal KAÇAR IP: 81.213.144.xxx Tarih : 29.03.2005 02:36:23
Sinanpaşada bir halı saha kurulmasına inanın çok sevindim ama üzüldüğüm bir nokta var.Bu sahada kim oynayacak.Bundan bir kaç yıl öncesine kadar Afyon Süper Liginde mücadele eden bir Sinanpaşaspor vardı.Takım kuramamaktan sahaya çıkamıyordu.Maddi ve Manevi zorluklarlar içersinde bir kaç maça çıkmışlar ama maddi zorluklar nedeniyle ligden çekilmişlerdir.Bu zor durumlarında bile lisanslarını yenileyememişlerdir.Sinanpaşasporun eski yıllardaki halini düşünüyorumda sahanın yanında 2 takım kuracak oyuncu yedek beklerdi. Afyonda maçı olduğu zaman herkes sinanpaşasporun maçlarına sanki Afyonspor'un maçına gidiyormuş gibi koşarak gelirdi.Ama Hala sinanpaşaspor bırakın Afyon süper ligini amatörde bile temsil edecek bir takımı bile yok.Buradan yetkililere sesleniyorum.Sinanpaşada ilk önce halı sahada mücadele edecek gençleri yetiştirmesi lazım.Gençler olmayınca halı sahada kim oynayacak.Bunun için ilk önce Sinanpaşasporun eski günlere gelmesi için yetkililer ve tüm sinanpaşa halkının bu konuda duyarlı olmasını diliyorum.Yoksa bu gidişle sinanpaşada bulunan gençler kahve köşelerinde eriyip gidecekler.Hevesi olanlarda bir kaç kez halı sahada maç yapacak ondan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle kimse futbolla ilgilenmeyecektir.Madem Gençler geleceğin teminatıysa onlara sahip çıkıp sağlıklı bir nesil için herkesin seferber olması lazım , onları kahve köşelerinden kurtarmak lazım diyorum . SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR. Bir an önce sinanpaşasporu kuralım ve gençleri spora yönlendirelim. Herkese sağlıklı başarılı günler diliyorum .