17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Film gibi operasyon!

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde 4 gün önce fidye için kaçırılan 6 yaşındaki bir çocuk, jandarma ekiplerinin başarılı çalışması sonucu bulundu. Minik çocuğu kaçırdıkları belirlenen 5 kişiden 3'ü, saklandıkları eve yapılan baskın sonucu yakalandı.

Olay, Şuhut İlçesi'ne bağlı Karaadilli beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karaadilli İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan Yusuf Kama (6), 4 gün önce okula giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından bir araca bindirilerek kaçırıldı. Şahıslar daha sonra Yusuf'un ailesini arayarak 50 bin YTL fidye istedi. Bunun üzerine Karaadilli beldesi Erenler mahallesinde muhtar olan baba Bayram Kama, durumu jandarmaya bildirdi. Hemen harekete geçen jandarma ekipleri, bahse konu şahısları takibe aldı.

Minik Yusuf'u kaçıran 5 zanlıdan 3'ünün, Afyonkarahisar'ın Fatih Mahallesi'ndeki bir evde saklandığını belirleyen ekipler, buraya baskın düzenledi. Yapılan baskında İsmail Karakoç, Cariye Karakoç ve Ahmet Kösem isimli şahıslar yakalanırken, 6 yaşındaki Yusuf da evde sağ olarak bulundu. 3 zanlı gözaltına alınırken, fidye için kaçırılan Yusuf ise ailesine teslim edilmek üzere jandarma ekipleri tarafından dün gece geç saatlerde Şuhut İlçesi'ne getirildi.

Minik Yusuf'un ailesi ile buluşması sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Oğlunun taksiden indiğini gören anne Emine Kama, ilk olarak çocuğuna "Asker olacak mısın?" diye sordu. Ailesine kavuşan Yusuf burada gözyaşlarına boğulurken, sevincinden ne yapacağını şaşıran anne Emine Kama ise sürekli olarak çocuğunu bulan sivil ve resmi jandarma komutanlarına sarıldı.

Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını söyleyen Emine Kama, "Devletim ne istiyorsa canım feda. Ben yandım. Benim çocuğumu kaçıranlar dinine ve imanına dönsün. Kötü bir insan olmayalım. İyi olalım. Kendi cezasını çeksinler. Umutsuzluğa kapılmadan cesaretle durdum ve oğluma kavuştum" dedi.

Baba Bayram Kaya ise devlete güvendiklerini belirterek, "Ben de umutsuzluğa kapılmadım. Herkes bütün bildiklerini anlatsın. Bildiklerimi jandarmaya anlatarak çocuğuma kavuştum. Allah düşmanıma böyle bir şey göstermesin" şeklinde konuştu.

Kama Ailesi daha sonra bir taksi ile Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan ayrılarak Karaadilli beldesine gitti. Jandarma ekipleri, diğer 2 fidyeciyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 21:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?