20
Mayıs
2024
Pazertesi
SULTANDAĞI - AFYONKARAHİSAR

Depremzedelerin buruk bayramı

Afyon'un Sultandağı İlçesi'nde 3 Şubat 2002 tarihinde meydana gelen ve 39 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından, prefabrik evlerde yaşamak zorunda kalan vatandaşlar bayramı buruk kutladı.

Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yeşilçiftlik kasabasında kurulan prefabrik evlerde, soğuk kış günlerinde oldukça zor günler geçiren depremzedeler, yetkililerin kendilerine yardım etmediğinden yakınıyor. Eşinin, başka bir kadınla evlenmesinin ardından prefabrik evde tek başına yaşayan Tülay Çolak, prefabrik evlerin kullanışlı olmadığını söyledi. Yağmur ve kar yağışı sonucu prefabrik evinin içinin su ile dolduğunu kaydeden Çolak, "Oturduğumuz ev çok soğuk. Soba yaksak bile ısınamıyoruz. Geçen yıl kömür ve gıda yardımı yapıldı. Ama bu yıl unutulduk, hiçbir yerden yardım alamıyoruz. Yetkililer gelip görsünler halimizi. Depremin olduğu günden beri bayramlarımız da buruk geçiyor. Bayramın tadını alamıyoruz. Bayram mı, yoksa normal gün mü bildiğimiz yok" diye konuştu.

Yeşilçiftlik kasabasında depremzedeler zor günler yaşarken, söz konusu kasabaya 4 kilometre uzaklıktaki Yakasenek kasabasında ise vatandaşlar, verilen deprem konutlarında huzurlu bir şekilde bayramını geçiriyor.

Yakasenek Belediye Başkanı Necati Korkman, kasabada çadır ve prefabrikte kalan vatandaş olmadığını söyledi. Başkan Korkman, "3 Şubat depreminde 641 ev hasar gördü ve bunlardan 301 tanesi yıkıldı. Allah devletimizden, hükümetimizden ve milletimizden razı olsun. Vatandaşlarımız en kısa zamanda evlerine kavuştu. Şu anda en ufak bir problem yok" diye konuştu.

ATA GÜNDÜZ KURŞUN - AFYON (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2004 Pazartesi 19:23:39
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 13:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?