18
Mayıs
2024
Cumartesi
SULTANDAĞI - AFYONKARAHİSAR

Okul yıkım bilmecesi

Afyon’un Sultandağı İlçesi’nde 3 Şubat 2002 tarihinde meydana gelen ve 39 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından, hasar gören Çobanlar İlçesi Çok Programlı Lisesi, 35 milyar yıkım ödeneği ayrılmasına rağmen 2 buçuk yıldır yıkılamıyor. Okul ihtiyacının bulunduğu ilçede yapımı yarım kalan İmam Hatip Lisesi de atıl vaziyette bekliyor.

İlçede okula ihtiyaç duyulduğunu belirten Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, çocukların zor şartlar altında eğitim gördüğünü, bu yüzden de yapılan seviye tespit sınavlarında Çobanlar’ın ilçeler arasında en son sırada yer aldığını kaydetti. Depremde hasar gören lisede bir süre eğitim ve öğretime ara verildiğini ifade eden Alaka, "Depremden sonra eğitime ara verilerek, ilk önce konteynırlarda daha sonra ise Zafer İlköğretim Okulu’nda eğitim ve öğretime devam edildi. Yıkım kararı verildi, ancak hala yıkılmadı. Yıkım ile ilgili ödenek de ayrıldı. Buradaki okul yıkılarak, yerine yeni bir okul yapılacak. 35 milyar yıkım için, 235 milyar da yapım için ayrıldı. 2 yıldır neden yıkılmadığını bilemiyorum. Konuyu takip ediyoruz" dedi.

Yapımı tamamlanamayan İmam Hatip Lisesi’nin de atıl vaziyette beklediğine dikkat çeken Alaka, "Çobanlar halkı bu okulu kendi imkanları ile yapmaya çalıştı. Bazı kişiler traktörünü, bazıları ise ineğini verdi. Ancak burası şimdi atıl vaziyette duruyor. Bu okul depremden hiç zarar görmedi. Okul ihtiyacımız varken, burası boş duruyor. Kurumlar arasında bu kadar mevzuat varsa ve bu mevzuat yüzünden bu okul böyle kalıyorsa, bunda bir hata vardır ve düzeltilmelidir. 6 yaşındaki çocuk ile 16 yaşındaki çocuk aynı yerde eğitim görüyor. Okullarımızın yetersizliği, öğrencilerin çok mevcutlu sınıflarda eğitim görmesi ve öğretmen eksiklikleri yüzünden ilçede eğitim seviyesi düştü" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 14:15:20
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 15:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?