15
Mayıs
2024
Çarşamba
SULTANDAĞI - AFYONKARAHİSAR

Yabani domuzu evcilleştirdi

İlimiz Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Kasabası'nda çiftçilik yapan Ahmet Boyacı, bir yıl önce yavru olarak bulduğu yabani domuzu evcilleştirdi.


DİĞER EVCİL HAYVANLARLA İYİ UYUM SAĞLADI

Yavru domuzu evinin bahçesine yaptığı kulübede besleyen Ahmet Boyacı, kendisinin de bir trofe avcısı olduğunu belirterek yavru domuzun bahçesinde beslediği av köpekleri ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi uyum sağladığını söyledi.

Yabani hayvanların sevgi görerek evcilleştirilmesi durumunda çevreye uyum sağlayabildiğini ifade eden Ahmet Boyacı “Yaklaşık 15 yıldır Dereçine kasabasında Taşyaka mahallesinde kendime ait evimde eşim Zelika Boyacı ile yaşıyorum. Geçen yıl kiraz bahçesinde 4-5 günlük olduğunu tahmin ettiğim yabani domuz yavrusunu buldum. Çok küçük olduğu için karnını doyuramamış ve güçlükle ayakta durabiliyordu. Dayanamadım ve yavru domuzu alıp evime götürdüm.

4 ay sütle besledikten sonra evimin bahçesine küçük bir kulübe yaptım. Adını "Binnaz" koyduğum yabani domuz yavrusu şu an bir yaşını doldurdu ve evimin bahçesinde av köpeklerim ve diğer evcil hayvanlarla birlikte doğasına aykırıda olsa yaşıyor” dedi.

Eskiden çok sayıda domuz ve geyik avlayarak el emeği ile yaptığı trofeleri yol boyundaki dinlenme tesislerine gelen turistlere sattığını anlatan Boyacı, yavru domuzu beslemeye başladığı günden bu güne avdan soğuduğunu kaydetti. Binnaz isimli domuzunu eliyle besleyen Boyacı, “Bu hayvan içimdeki doğa sevgisini başka bir boyuta taşıdı. Artık hayvanları öldürmek istemiyorum. Bu yüzden avcılığı bırakabilirim” şeklinde konuştu.

zafer gazetesi
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 18:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat öztürk IP: 88.232.14.xxx Tarih : 30.03.2008 13:13:48

ben bir afyonlu olarak bu domuz işine baya bir morelim bozuldu.bu vatandaşın domuz beslemesini istemiyokrum gereğinin yapılmasını arz ederim