2
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Tarihçe

Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Kanunla kurulmuştur.

Yapılanma


Enstitünün organları 2547 sayılı yasanın 19. maddesine göre, enstitü müdürü, enstitü kurulu ve enstitü yönetim kuruludur. Enstitü kurulu müdürün başkanlığında müdür yardımcıları ve enstitüyü oluşturan anabilim dalı başkanlarından oluşur. Enstitü yönetim kurulu, müdürün başkanlığında, müdür yardımcıları ve müdürce gösterilecek altı aday arasından enstitü kurulu tarafından üç yıl için seçilecek üç öğretim üyesinden oluşur.

Enstitülerin akademik birimleri anabilim ve/veya anasanat dallarıdır. Lisansüstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 3. maddesinin c bendine göre Sağlık Bilimleri Enstitüsü anabilim dalları üniversitenin Diş Hekimliği, Eczacılık, Tıp ve Veteriner Fakültelerinin anabilim dalları ile Eğitim Fakültelerinin Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri’dir. Ayrıca; 6. madde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık İdaresi, Sağlık Teknolojisi, Ev Ekonomisi, Beden Eğitimi ve Spor ile Hayvan Sağlığı Yüksekokulları mezunlarının da Sağlık Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitim öğretim yapabileceklerini öngörmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Merkez Kampüs
Adres2 :Aydın
Posta Kodu :09100
Telefon :0 (256) 218 20 00
Faks :0 (256) 218 20 44
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.