2
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

Kuruluş ve Gelişimi

Fakültemiz, üniversitemizle birlikte 3.7.1992 tarihinde kurulmuş ve ilköğretim elemanı 1993 tarihinde atanmıştır. Kuruluş işlemleri ve hizmet binaları tamamlandıktan sonra lisans ve lisansüstü eğitime ve hasta hizmetlerine geçilmiştir.

Fakültemizde mezuniyet öncesi tıp eğitimine 1998 yılında 28 öğrenci, mezuniyet sonrası eğitimine ise 1996 yılında 3 ana dalda 6 tıpta uzmanlık öğrencisi ile başlamıştır.

Hizmet binası olarak kullanılan bina eski Aydın Devlet Hastanesi binası olup, 1993 yılında Sağlık Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile fakültemiz hastanesi oluşturmak üzere üniversitemize devredilmiştir. Hastanenin birinci kısmının restorasyonu 30/06/1995 tarihinde başlanmış ve ilk olarak 1996 yılında poliklinik ve laboratuvar hizmetlerine geçilmiştir. Fakültemiz 1997 yılında 70 yatak kapasitesi ile yatan hastalara hizmet vermeye başlamıştır. Şu anda hastanemiz tüm cerrahi ve dahili anabilim dalları ile, 238 yatakla hizmet vermektedir. Kısıtlı yatak sayısı ve olanaklara karşın, yaklaşık bir milyon nüfusa en iyi ve kaliteli klinik ve laboratuar hizmeti verebilmek için üstün çaba harcanmaktadır. Kısa süreli bir geçmişi olmasına rağmen hastanemiz Aydın ve komşu iller için üçüncü derece referans hastanesi olmuştur. Tüm akademik birimler ve hastane binası, yakın bir gelecekte, üniversite kampus alanında yapılmakta olan 512 yataklı ve araştırma olanakları bulunan yeni hastane binasına taşınacaktır.

Yerleşim

Tıp Fakültesi olarak üç yerleşim biriminde hizmet görmekteyiz:
-İl Özel İdare Binasının Zemin Katındaki Dekanlık Birimi ve Klinik Bilimler Sınıfları Derslikleri.
-Aydın Sağlık Yüksek Okulu ve Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 4.Katındaki Temel Tıp Bilimleri Bölümü Başkanlığı ve Temel Tıp Bilimleri Sınıfları Derslikleri ile zemin katındaki Klinik Bilimler Sınıfları Derslikleri, bodrum katındaki temel tıp bilimleri araştırma laboratuvarları ile deney hayvanları ünitesi.
-Üniversite Araştırma Hastanesindeki Dahili Tıp Bilimleri Bölümü ve Cerrahi Tıp Bölümü Başkanlıkları.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi
Adres2 :Aydın
Posta Kodu :
Telefon :(256) 2132537
Faks :(256) 2120146
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.