2
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi

Kuruluş :

ADÜ Veteriner Fakültesi ilk olarak 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş, 1992 yılında yapılan bir değişiklikle Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde yer almıştır. Fakültenin Kurucu Dekanlığına ise Prof. Dr. Necdet Güzel atanmıştır. Fakülte 07.09.1993 tarihinden itibaren de fiilen eğitime başlanmıştır. 1993 yılından itibaren ilk 3 yıl alınan öğrenciler imzalanan bir protokol çerçevesinde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde öğretime başlatılmıştır ve oradan mezun olmuşlardır. Aydın’da Eğitim Öğretim faaliyetlerine ilk olarak 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Aydın Tarım İl Müdürlüğü’ne ait geçici binada başlamıştır.

Veteriner Fakültesine bağlı olarak Araştırma, Uygulama ve Eğitim amacıyla kurulan Hayvan Hastanesinin 04.10.1999 tarihinde hizmete girmesi ile Veteriner Fakültesi tüm birimleri ile Adnan Menderes Üniversitesi Batı yerleşkesi olarak ifade edilen ilimiz Işıklı köyü sınırları içinde bulunan yerleşkeye taşınmıştır. Fakültenin tüm birim ve ilgili faaliyetler için gerekli binaların yapımı halen devam etmektedir. Fakültemizin Dekanlığını, Kurucu Dekan olarak göreve başlayan Prof. Dr. Necdet GÜZEL 2002 yılına kadar sürdürmüştür. Bu görevi 2003-2007 yılları arasında Prof. Dr. Hasan EREN yürütmüş, şu anda ise Prof. Dr. Ahmet Gökhan ÖNOL yürütmektedir.

Yerleşim :

Veteriner Fakültesi Adnan Menderes Üniversitesi Batı Yerleşkesinde kurulmuştur. Batı Yerleşkesi Aydın'da Merkeze bağlı Işıklı Köyü'nün güney kesiminde Işıklı Köyü, Şevketiye Köyü ve Kuyulu Köyleri arasında yer alan arazide yapılanmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Adres2 :Işıklı/Aydın
Posta Kodu :09016
Telefon :+90 256 247 07 00
Faks :+90 256 247 07 20
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.