31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

"Aydın'ın menfaatlleri önemli"

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, ülkenin top yekun kalkınması için önce yerel halkın bilinçlenmesi gerektiğini iddia etti. Algün, halkın bilinçlendirilmesi çalışmalarında sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin öncülük yapması gerektiğini savundu.


Belediye başkan aday adayı olmanın insanların temel haklarından birisi oluğuna işaret eden Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, herkesin aday adayı olabileceğini ancak bir kişinin aday olabileceğini söyledi. Halk desteğinin en az adayın kim olduğu kadar önemli olduğunu belirten Algün, “Başkan adalarının Türkiye ve Aydın’ın geleceği, yerelin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına hakim olması gerekir. Yerelde yaşanılan temel sorunlara bakış açıları da çok önemli. Ülkemizin kalkınması, yerel halkın bilinçlenmesi için öncelikle yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri önderlik yapmak zorundadır. Yereldeki kurum ve kuruluşların yanlışa yanlış diyerek doğruları dillendirmeye çalışması lazım. Hangi parti veya hangi adaya bakarsanız bakın şu aralar herkesle iyi gibi görüneceklerdir. Seçim bitiminden sonraya kadar bu süreç böyle devam eder gider. Seçimi kim kazanırsa kazansın Aydın ve ülkenin menfaatlerini korumak zorundadır” dedi.


Planlı ve programlı çalışmaya özen gösteren idarecileri bu seçimde görmeyi arzu ettiklerini kaydeden Algün, şöyle konuştu: “Seçim yaklaştı halkımızı sıkmayalım veya salıverin istediğini yapsınlar, karışmayın şeklinde bir yaklaşım, yerel ve genel sorunları artırmaktan öteye bir işe yaramaz yani bizim sorunlarımızı çözmez. Bizim sorunumuzu çözecek uzun vadeli ciddi planlı programlardır. Eğer yerel idareyi bu bakış açısıyla bakmaz isek ve bu noktada çalışmalara destek vermez isek inanın yarın bugünden daha iyi olmayacağı gibi yarın sorunlarımız daha da derinleşecek ve inanın hepimiz ‘ah biz ne yaptık’ diyeceğiz. Gelin hep birlikte şehrimiz ve ülkemiz için iyi ve güzel şeyleri, kendimizi aşarak düşünelim, şu benim yakınım bu benim tanıdığımı aşarak ‘Şu aydın ve ülke için daha hayırlıdır’ diyebilelim”

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:44:39
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 09:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?