19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

"Aydın'ın yetiştirdikleri Aydın'da yaşamıyor"

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın'ın yetiştirdiği ve seçtiği bir çok önemli ismin yetiştikten ve seçildikten sonra Aydın'ı terk ettiğini söyledi. Türkiye'de beyin göçünün en fazla yaşandığı illerden birinin Aydın vilayeti olduğunu belirten Belediye Başkanı Ortekin, Ankara'da oturup Aydın'dan milletvekili adayı olanlara da sitem ederek "Ankara'da oturup dönüp dolaşıp Aydın'dan milletvekili olanları bir Aydınlı olarak içime sindiremiyorum" dedi. 

Aydın Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısı ile belediyenin bir hizmetini tanıtan Ortekin, Ankara'da yaşayan Aydınlılar için özel bir rehber hazırlayacaklarını söyledi. Ankara'da bulunan Aydınlılar Derneği'nin kayıtlarından yapılan derlemede birçoğu önemli mevkide 562 Aydınlının isim ve telefonlarının tespit edildiğini belirten Başkan Ortekin, ülkenin neresinde olursa olsun Aydın'dan yetişmiş tüm siyasi ve işadamı ve bürokratlara birlik çağrısında bulundu. 

Özellikle Ankara'da yaşayan Aydınlıların isim, adres ve telefonlarını Aydınlılar Derneği'ne veya Aydın Belediyesi'ni bildirmelerini isteyen Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Aydın'ın seçtiği ya da yetiştirdiği kişilerin Aydın'a ve Aydınlılara faydalı olmasını bekliyoruz. Aynı zamanda oluşturacağımız bu rehberle de dışarıda yaşayan hemşerilerimizin de birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak istiyoruz" dedi. 

Bu arda Aydın'dan seçilerek TBMM'ye gönderilen vekillerin yaklaşık yüzde 99'unun seçildikten sonra Ankara'dan geri dönmediği tespit edildi. Yaklaşık 50 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Kendimi bildim bileli siyasetin içindeyim. Son 46 yıldır yapılan seçimlerde Aydın'ın milletvekili seçip de Ankara'ya gönderdiği isimlerden görev süresi dolup da geri dönen Sadettin Demirayak, Muharrem Sökeli ve Nabi Sabuncu var. Bunların dışında milletvekili seçilip Ankara'ya giden kişilerden tekrar memleketine geri dönen kimseyi hatırlamıyorum. 

Bence Aydınlılar başarılı. Ancak Ankara'da oturup halkın içinde olmadan, seçim zamanı dönüp dolaşıp tekrar Aydın'dan milletvekili olanları bir Aydınlı olarak içime sindiremiyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 14:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?