19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

"Cennet Bahçesi" projesi

Kamuoyunda Dinler Bahçesi olarak bilinen Kuşadası Cennet Bahçesi projesiyle ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Kuşadası Marbel Otel'de yapılan toplantıda Cennet Bahçesi projesinin hayata geçirilmesi için vakıf kurulmasına karar verildi. 

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Ata, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Danışmanı Metin Akar, Projenin kurulacağı arazinin sahibi Sefa Zengin ve davetlilerin katıldığı toplantıda Proje Genel Koordinatörü Zafer Tongaz tarafından sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. 

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda 3 semavi dine ait ibadethaneler ile Miniaturk'ten oluşacak Kuşadası Cennet Bahçesi projesinin kurulacak bir vakıf tarafından yürütülmesine karar verildi. Cennet Bahçesi Projesi Genel Koordinatörü Zafer Tongaz, Cennet Bahçesi projesinin Kuşadası'nda turizme büyük bir ivme kazandıracağını belirterek, inşaatın temelini yaz sezonu ortasında atmayı hedeflediklerini söyledi. Tongaz, "Bu önemli proje ile Kuşadası turizminde Yeni bir cazibe merkezi yaratmayı hedefliyoruz. Proje içerisinde ayrıca, İstanbul ve Antalya'da daha önce gerçekleştirilmiş olan Miniaturk projesinin bir benzeri oluşturulacak. Bu projede Türkiye'nin tarihi ve turist öneme haiz yapıları ile doğal güzelliklerinin birebir kopyaları sergilenecek. 

Ayrıca, bu alanda Antalya-Belek'te geçtiğimiz yıl yaşama geçirilen 3 semavi dine ait ibadethaneler projesinin bin benzeri de inşa edilerek gerek burada yaşayan yabancıların, gerek tatil amaçlı gelen yabancıların ve de halkımızın hizmetine sunulacak. Projenin bu bölümünde sinegog, cami ve kilise inşa edilerek, Kuşadası'nda dünyaya Türklerin ne kadar hoşgörülü olduğu barış ve sevgiden yana olduğu teması işlenecek. Tüm bu işlemlerin yürütülmesi amacıyla yerel yöneticilerin, kaymakamlığın, belediyenin ve turizmde önde gelen kurum ve kuruluşlar ile esnaf temsilcilerinin de geniş çapta katılımıyla oluşturulacak bir vakıf vasıtasıyla yürütülecek. Projenin temelini yaz ortasında atmayı hedefliyoruz. Projenin tanıtımı için Ankara'da tüm yabancı misyon şeflerine ve büyükelçiliklere, çeşitli bakanlık temsilcilerine yönelik sinevizyon gösterisi yapılacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 17:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?