20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

"Taş'tan festival" başlıyor

Büyük Menderes Nehri Deltasında turizmin arkeoloji, halk sanatları ve yöresel mutfak ile bir bütün halinde değerlendirilerek markalaştırılmasını hedefleyen Meandros Projesi kapsamında düzenlenen “1. Meandros Festivali” yarın başlıyor.

Büyük Menderes Deltası çevresinde 3 bin yıllık ortak geçmişi ve tarihsel ilişkileri olan Didyma, Milet, Priene, Magnesia, Myus, Herakleia gibi antik kentlerin, Doğanbey, Gelebeç, Akköy, Yoran gibi kültürel zenginliklerin, Bafa Gölü Milli Parkı ve Dilek Yarımadası gibi doğal güzelliklerin toplandığı eşsiz coğrafya Uygarlıklar Deltası'nda tarih sanatla buluşuyor. Etkinlikler kapsamında heykel Sempozyumu, antik tiyatrolarda konserler, yerel kültürü tanıtmaya ve yaşatmaya yönelik sergiler, atölye çalışmaları, adım adım kültür ve doğa gezileri yer alacak. Sempozyuma; Gerardo Arribas Perez-Diaz (İspanyol), Taro Kitagawa (Japonya), Ronald Romedius Steger (İtalya), Songül Telek (Türkiye) ve Ciumacu Valeriu (Ukrayna) katılacak.


Uygarlıklar Deltası Meandros'u tanıtmak amacıyla, Didim, Söke, Güllübahçe, Gelebeç, Akköy, Milet, Priene, Magnesia, Herakleia ve Bafa Gölü’nü kapsayacak şekilde bir ay sürecek etkinlikler, Festival Meandros başlığı altında gerçekleşecek. Didim Belediyesi, Söke Belediyesi, Güllübahçe Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi’nin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle; “Kültür ve Doğa Temalı Bölge Markasını” tanıtmak amacıyla Festival Meandros kapsamında düzenlenen Didyma Heykel Sempozyumu, Musica Meandrum Konserleri, Meandros Fotoğraf Atölyesi ve Adım Adım Uygarlıklar Deltası kültür gezileri gibi bir ay boyunca bir arada sürecek çeşitli etkinliklerle bu eşsiz coğrafyanın her köşesinde doğa, tarih ve sanat buluşmasının coşkusu yaşanacak.
Didim Belediyesi’nin düzenlediği, bu yıl ilki yapılacak olan Didyma Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun amacının; sanatın ve bilimin beşiği Uygarlıklar Deltası’nın tarihi dokusuyla günümüz sanatı arasında köprü kurmak, farklı ülkelerde yaşayan ve farklı deneyim süreçlerine sahip sanatçılara bilgi paylaşım alanı açmak, bölgede yaşayanlarla sanatçıları buluşturmak ve Didim’e nitelikli çağdaş sanat yapıtları kazandırmak olduğu ifade edildi.


Festival, 1.Didyma Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na katılan sanatçılar ile Didim Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı'na katılan gençlerin ve konukların tanışmasıyla başlayacak.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?