30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

10 kişilik YÖK eylemi

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıldönümünü protesto için Aydın'da düzenlenen protesto gösterisine katılım beklenenden az oldu. 10-15 kişilik bir grubun katıldığı gösteri sırasında çevrede toplanan vatandaşlar öğrencilere tepki gösterdi.


Kendilerini "Geleceğimizi İstiyoruz Aydın Girişimi" olarak nitelendiren bir grup üniversite öğrencisi, Aydın merkez Sevgi Yolu'nda toplanarak YÖK'ü ve hükümeti protesto eden pankartlar açtı. Burada bir basın açıklaması yapan öğrenci grubu, YÖK'ün tasfiye edilmesini istedi. 1 Kasım Cumartesi günü Sivas'ta yaşanan olaylardan güvenlik güçlerini sorumlu tutan üniversiteliler, tutuklanan bir öğrencinin serbest bırakılması talebinde bulundu.


Gösteri sırasında öğrenci grubunun etrafında toplanan onlarca vatandaş, "YÖK kalkacak üniversiteler bizimle özgürleşecek" şeklinde sloganlar atan gruba tepki gösterdi. "Türkiye sahipsiz" diye bağırarak öğrencileri kınayan bir vatandaşı polisler sakinleştirdi.


Yapılan basın açıklamasının ardından pankartlarını toplayan öğrenciler olaysız dağıldı. Gösterinin yapıldığı alanda geniş güvenlik önlemleri alan polis sayısının öğrencilerden çok olması dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 14:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?