20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

110 kilo esar ele geçirildi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 110 kilo kubar esar maddesi ve 70 kök Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışma neticesinde Nazilli’ye bağlı Kavacık-Sinekçiler köyü arasında Y.Y., A.T ve T.O isimli şahısların uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı tespit edildi. Söz konusu köylere düzenlenen ve çok sayıda ekibin katıldığı eş zamanlı operasyonda Y.Y., A.T ve T.O isimli şahıslar 20 AJN 25 plakalı araç ile Sinekçiler köyü yakınlarında yakalandı. Şahısların aracında yapılan arama neticesinde 30 gram kenevir tohumu ele geçirildi. İfadelerine başvurulan şüphelilerin Kavacık köyünde ikamet eden Salih Y. ve Süleyman D. isimli şahıslarla bağlantısı olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili olduğu tespit edilen son iki şahsın bölgeye yakın tarlalarının olup olmadığının araştırılması üzerine şüpheliler kaçak ekim yaptıkları bölge tespit edildi. Süleyman D. isimli şüphelinin Kavacık-Sinekçiler köyü arasında kalan bölgede dere yatağı içerisinde ailesine ait bahçesinin olduğu anlaşıldı. Söz konusu dere yatağı içerisinde yapılan arama neticesinde çuval içerisinde 109.4 kilogram kubar esrar maddesi ile ormanlık alanı açmak suretiyle oluşturulmuş kaçak ekim alanında 70 kök Hint keneviri, 3 adet köstebek tabancası, 3 adet 12 kalibre dolu av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Nazilli İlçe Jandarma Karakolu’nda sorgulanan şüphelilerden Salih Y., Y.Y., A.T. ve T.O. uyuşturucu madde imaları ve ticareti yapmak suçundan Nazilli Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili olduğu tespit edilen ve kaçak ekim alanının sahiplerinden olan Süleyman D’nin yakalanması için çalışma başaltıldı. Jandarma tarafından gözaltına alınan 4 şüphelinin adliyeye sevk edilmesinin ardından aranan Süleyman D. isimli şüpheli de karakola gelerek teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2011 Çarşamba 15:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?