30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

165 kök kenevir ele geçirildi

Aydın’ın Germencik ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 165 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. İki şüphelinin gözaltına olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre; Germencik’e bağlı Hıdırbeyli Beldesi’nde yasa dışı ekim yapıldığı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, beldeye operasyon düzenledi. Söz konusu beldede ikamet eden S.N. (25) isimli şüphelinin evinin bahçesinde yapılan aramalarda, bahçenin gizli bölgelerine dikilmiş vaziyette uyuşturucu madde yapımında kullanılan 5 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan S.N, ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Öte yandan; gene Hıdırbeyli Beldesi’nde ikamet eden Ü.D. (30) isimli şahsın evi ve bahçesinde de yapılan aralamalarda da gizli bölgelere dikilmiş vaziyette toplam 160 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Ü.D., ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Her iki operasyonda da ele geçirilen toplam 165 kök kenevir bitkisi jandarma ekipleri tarafından bulundukları yerlerden sökülerek, imha edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 13:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?