30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

17 kişinin daha ölmesi mi gerekiyor ?

Geçtiğimiz yıl 17 kişinin hayatını kaybettiği Aydın Merkez Bayındırlık kavşağındaki bariyerli hemzemin geçit tehlike saçmaya devam ediyor. Sürekli kapalı kalan bariyerlerin arasından geçmek zorunda kalan yaya ve sürücüler, kaza tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Geçiş sırasında aniden çıkan trenler tehlikeye neden oluyor.

Aydın’da 25 Temmuz 2004 günü bariyerlerin arasından geçmek isterken trenin altında kalan minibüste bulunan 17 kişinin hayatını kaybettiği Bayındırlık kavşağı hemzemin geçidindeki elektronik bariyerler sürekli arızalanıyor. Tamir edilmediği için uzun süre kapalı kalan hemzemin geçitte araç ve yayalar, bariyerlerin arasından geçmek zorunda kalıyor. Daha çok öğrenci servislerinin kullandığı kavşaktaki kontrolsüz geçişlerde, aniden gelen trenler tehlikeye neden oluyor.

Dün yine arızalanan Bayındırlık kavşağı hemzemin geçidinde araçlar uzun kuyruk oluşturdu. Tren geçmemesine rağmen yolun kapalı olduğunu gören kişiler bariyerlerin arasından geçerek yollarına devam etti. Bazı sürücüler ise kapalı olan bariyeri kendi eliyle kaldırıp diğer araçların geçmesine yardımcı olurken, bazı sürücüler de ters yönden bariyerlerin arasına girerek yollarına devam etti.

25 Temmuz 2004 günü aynı şekilde bariyerlerin arasından geçmek isteyen Dilaver Demir yönetimindeki 09 VE 136 plakalı minibüs trenin altında kalmış ve kazada 17 kişi hayatını kaybetmişti. Özellikle okul servislerinin sürekli kullandığı hemzemin geçidin bariyerlerinin tamir edilmesi istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 17:43:11
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 15:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?