20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

175 bin öğrenci sporla buluşacak

AYDIN’DAN OLİMPİYAT ATAĞI

2012 ve 2016 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edece Olimpiyat Milli Takımlarına sporcu vermek isteyen Aydın’da 175 bin öğrenciyi sporla buluşturmayı hedefleyen örnek bir protokole imza atıldı. Bakanlık, 2 kamu kurumu arasında ilk kez imzalanan bu protokolü diğer illere örnek gösterdi.

2012 ve 2016 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edece Olimpiyat Milli Takımlarına sporcu vermek isteyen Aydın’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında 175 bin öğrenci ile binlerce lisanlı-lisansız sporcuyu aynı anda sporla buluşturmayı hedefleyen örnek bir protokole imza atıldı. İki kurumun ortaklaşa hazırladığı “Anne Baba Spor Yapalım’ projesi kapsamında hayata geçirilen “Yıl Boyunca Spor Okulları” Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Açılışa Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, okul müdürleri, öğretmen, antrenörler ve binlerce öğrenci ile öğrenci velileri katıldı.

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Türkiye’de benzeri bu güne kadar yapılmamış bir protokole imza attıklarını belirterek, “İki kurum arasında imzaladığımız protokol çerçevesinde ilk 3 ay içerisinde 4 bin 700 genç ve öğrencimizi spor ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Aydın olarak 2012 ve 2016 Olimpiyatlarına Türkiye’yi temsil edecek Olimpiyat Milli Takımlarına mutlaka sporcu vermeyi hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından örnek gösterilen bu projemiz Devlet Bakanlığı tarafından 81 ile örnek gösterildi. Şuan ilimiz genelinde 21 bin 300 lisanslı ve 26 bin 500’de lisansız sporcu bulunuyor. Bu proje ile ilk etapta lisansız sporcuların içindeki 3 bin 500 aktif sporcumuz ile birlikte 7 bin 500 öğrenciyi spor ile buluşturacağız ve bu projemiz giderek yaygınlaşacak” diye konuştu.

‘VELİLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ’

Aydın Valiliği’nin himayesinde iki kurum arasında imzalanan protokol ile Aydın merkez ve 16 ilçeyi kapsayan örnek bir projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, bu projeyle il genelindeki eğitim kurumlarında öğrenim gören 175 bin öğrenciyi spor ile tanıştırmayı hedeflediklerini kaydederek, “Aydınımız zaten eğitim düzeyi ve sınavlardaki başarısıyla zaten Türkiye’de ilk iller arasında yer alıyor. Ancak bilgideki bu başarımızın öğrencilerimizin sosyal yaşantısı ve sportif faaliyetlerine de yansıması gerekiyor. Biz bu konuda tüm öğrencilerimizden destek bekliyoruz. Atatürk’ün ‘Sağlam kafa, salam vücutta olur’ sözünden yola çıkarak O’nun gösterdiği hedeflere ancak spora önem vererek ulaşabiliriz. Bu nedenle anaokulundan başlayarak liseden mezun olup gidinceye kadar tüm öğrencilerimi en az bir spor dalıyla meşgul olur hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu çabalarımız içinde de Olimpiyat Milli Takımlarına ilimizden sporcu verebilmek en büyük arzumuz” dedi.

GENÇLER KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK KALACAK

Hazırlanan projenin gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Alp Arslanargun ise, şunları söyledi: “İki kurumumuzun işbirliği ile hayata geçirilen bu proje gençlerimiz ve öğrencilerimizin boş vakitleri faydalı bir şekilde değerlendirmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları açısından da çok önemli. Ayrıca bu proje ilimiz ve Türk sporunun gelişimiyle yeni sporcuların yetiştirilmesi açısında da ayrıca önem taşıyor. Ben bu projenin daha da büyüyerek gelişeceğine ve Türk sporunun gelişimine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Aydın Valiliğimiz ve Aydın Belediyemizin de desteği ile bu çalışmanın daha üst noktalara ulaşacağına ve tüm ülkemize örnek teşkil edeceğini düşünüyorum”

Yapılan konuşmaların ardından Anne Baba Spor Yapalım Projesi Yıl Boyunca Spor Okulları bünyesinde açılacak her bir spor okulu ve buralarda görev yapacak antrenörler tek tek tanıtıldı. Tanıtımın ardından törende çeşitli spor dalları ile halk oyunları gösterileri sahnelendi. Açılış töreni spor okullarına katılacak olan binlerce öğrenciyi temsilen salona gelen sporcuların geçit töreni ile sona erdi.

AYDIN’DAN OLİMPİYAT ATAĞI
AYDIN’DAN OLİMPİYAT ATAĞI
AYDIN’DAN OLİMPİYAT ATAĞI
AYDIN’DAN OLİMPİYAT ATAĞI
AYDIN’DAN OLİMPİYAT ATAĞI
AYDIN’DAN OLİMPİYAT ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 15:02:00
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 23:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?