1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

2 ilçeye yeni meslek bölümleri

SÖKE VE GERMENCİK’E YENİ MESLEK BÖLÜMLERİ

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2010 yılı Ocak ayı olağan toplantında Söke’ye ‘Hazır Giyim Model Makineciliği’ ve Germencik’e de Veteriner Sağlık Dalı’ bölümlerinin açılmasına karar verildi.

Aydın’daki işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak, yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak amacıyla Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında toplanan “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu” 2010 yılı 1. olağan toplantısı sonuçları açıklandı.

Kurulda alınan kararlarla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) projelerinin değerlendirilmesi henüz sonuçlandırılmadığından; değerlendirme sonucunda uygun görülen projelerin İŞKUR’a bakan Vali Yardımcısı Celal Uluzoy’un oluru ile 2010 Yılı eğitim Planına dahil edilmesi kararlaştırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teklif edilen, Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesinde mevcut bulunan, Giyim Üretim Teknolojileri alanında ‘Hazır Giyim Model Makineciliği’ dalının açılması uygun görüldü. Germencik Çok Programlı Lisesinde Hayvan Sağlığı alanının açılmasına ve bu alana ait ‘Veteriner Sağlık Dalının’ açılması uygun görüldü.

İŞKUR ve KOSGEB arasında imzalanan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ İşbirliği Protokolü gereğince Girişimcilik Eğitimlerinin başlatılması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 12:09:00
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?