30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

2008 yılının ilk göleti Çine'de yapılıyor

Aydın'da 2008 yılının ilk göledi Çine ilçesine bağlı Altınabat Köyü'nde yapılıyor. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılacak olan Altınabat Göledi, tarımsal sulama amaçlı olarak inşa edilecek ve bir ay içerisinde tamamlanacak.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılınç başkanlığında inşaat sahasına gelen İl Genel Meclis Üyesi Hamit Özdemir, Özel İdare Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Niyazi Kazımoğlu ve Özel idare Yol Şube Müdürü Özay Özhan ve Altınabat Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz'dan oluşan heyet; devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, inşaat sorumlularından bilgi aldı. 

Gölet inşaatı hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılınç, proje tamamlandığında köylülerin tarımsal sulamada yaşadıkları sıkıntıların sona ereceğini söyledi. Gölette toplanacak suyun köylüleri diğer faaliyetlerinde de kullanılabileceği belirten Kılınç, "Göledin bitmesiyle gölet havzasında 60 bin metre küp su tutacak ve bu gölet sayesinde 300 dekar arazi yeraltına döşenecek şebeke sayesinde sulanabilecek. 20 gün içerisinde bitecek. Göledimizin genişliği 4 metre, gövde uzunluğu 90 ve gövde yüksekliği ise 12 metredir. Gölet yaklaşık olarak 600 bin YTL mal olacak. Altınabat Göledi 2008 yılında yapılan ilk gölet olma özelliğine sahip. Aydın İl Özel İdaresi olarak bugüne kadar 185 adet gölet yaptık 2008 yılında 10 tane daha gölet yapmayı hedefliyoruz" dedi. 

Köylerinde bir gölet yapılması için uzun yıllardır mücadele verdiklerini ifade eden Köy Muhtarı Mehmet Yılmaz ise, geçtiğimiz yıl yaptıkları son girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Yılmaz, projede emeği olan tüm yetkililere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 13:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?