20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

2009'un son ay tutulması

AY TUTULMASI AYDIN’DA DA İZLENDİ

Yılbaşı gecesine denk gelen 2009 yılının son ay tutulması Aydın’da da renkli görüntüler ortaya çıkarırken; vatandaşlar tutulmayı ilgiyle izledi.

Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya kıtalarından izlenebilen yılın son tutulması, Aydın’da havanın az bulutlu olması nedeniyle zaman zaman farklı görüntüler oluşturdu. Ay, saat 19.17 itibariyle dünyanın yarı gölgesine girmeye başladı. Ayın tamamı saat 21.22'de yarıgölgenin içinde olurken; bu sırada küçük bir parçanın da dünyanın tam gölgesinin içinde kalarak bakır rengini aldı. Parçalı ay tutulması havanın az bulutlu olması nedeniyle Aydın’da da çıplak gözle izlenebildi. Parçalı tutulma saat 21.52'de bitti ve 23.28’de ise ay yarıgölgeden çıkarak tutulma sona erdi.

Yılbaşını nedeniyle halkın büyük çoğunluğunun sokakta olduğu Aydın’da, 2009 yılının son tutulması ilgiyle izlendi. Ay tutulmasının yılbaşı gecesine rastlamasına ayrı bir anlam yükleyen Aydınlılar, hoş bir sürpriz ile başlayan yeni yılın iyi geçirileceğinin işareti olduğunu iddia ettiler. Ay tutulmasının ortaya çıkardığı muhteşem manzara bazı kişiler tarafından kamera ve cep telefonlarıyla görüntülenirken; tutulma yılbaşı kutlamalarına ayrı bir renk kattı.

AY TUTULMASI AYDIN’DA DA İZLENDİ
AY TUTULMASI AYDIN’DA DA İZLENDİ
AY TUTULMASI AYDIN’DA DA İZLENDİ
AY TUTULMASI AYDIN’DA DA İZLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 00:32:04
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 10:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?