20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

3 yaşındaki Mustafa bulunamadı

Aydın’ın Buharkent ilçesine bağlı Ortakçı Köyü’nde dün öğlenden sonra kaybolan 3 yaşındaki Mustafa Erol, tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Bütün köyü üzüntüye boğan olayda, oğlunun hayatından endişe eden baba Hasan Hüseyin Erol, çocuğunun bulunmasını isteyerek, bulanları da ödüllendireceğini söyledi.

Gözü yaşlı Anne Derya Erol ise çocuğunun hayatından endişe ettiğini belirterek “Ne olur çocuğumu buluverin. Ben onsuz yaşayamam” dedi.
Bilindiği gibi Hasan Hüseyin-Derya Erol çiftinin 3 yaşındaki oğulları Mustafa Erol, dün öğlen saatlerinde ablası Hande ile oynarken birden ortadan kaybolmuş, uzun süre çocuğu arayan köylüler Mustafa’yı bulamayınca jandarmadan ve Sivil Savunma ekiplerinden yardım istemişti.

Dün öğleden sonra Aydın, Denizli ve İzmir Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile Aydın UMUT Arama Kurtarma ekipleri ve jandarma sağnak yağmura rağmen gece yarısına kadar köyün yakınlarında ve hemen köyün üst kısmında bulunan dağlık alanlarda Mustafa’yı aradı. Gece saat 23.30’a kadar süren arama çalışmalarından sonuç alamayan ekipler, sabah hava aydınlanınca arama çalışmalarına yeniden başladı. Ancak öğlene kadar devam eden arama çalışmalarından hiçbir sonuç alınamadı.


Öğlen Cuma namazının ardından uzman ekiplerle birlikte köylüler arama çalışmalarına yeniden başladı. Dağlık kesimde ve köyün içinde çocuğun ulaşabileceği her yeri arayan ekipler, köylülerle birlikte arama çalışmalarına köyün alt kemsinde bulunan ovada yürütmeye başladılar.


Aydın İl Sivil Savunma Müdürü Nizamettin Tok, “İhbar alır hemen olay yerine gittik. Aydın İzmir ve Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 50 kişiden oluşan uzman ekip arama çalışmalarına devam ediyor. Dün gece yağışa rağmen jandarmayla birlikte gece 23.30’a kadar arama çalışmalarına devam ettik. O saatten sonra ara verildi. Sabah 8.30’dan beri arama çalışmalarımız dağlık kesimde devam etti. Dağlık alanda taramadığımız yer kalmadı. Şu anda çalışmalarımızı ova kısmında sürdürüyoruz” dedi.


Umutların tükenmek üzere olduğu Buharkent Ortakçı Köyü’nde herkes küçük Mustafa için müjdeli haber bekliyor. Yaklaşık 24 saattir kayıp olan Mustafa için dün akşam yağan sağnak yağmur ve bugün de artan sıcak nedeniyle umutlar yerini endişeye bırakmaya başladı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem yaren IP: 88.236.121.xxx Tarih : 24.05.2009 01:12:34

küçük mustafa insalah bulunur ailesine sabır diliyorum köyümüzde böyle bi olay yasanması gercekten bizleri üzdü :( insallah en kısa zamanda haberi gelir iyi olarak