20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

35 kişilik işe 500 başvuru

35 KİŞİLİK İŞE 500 KİŞİ BAŞVURDU

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevlendirilecek 35 kişilik mevsimlik işçi kadrosu için 500 kişi müracaatta bulundu. Talep çok olunca mülakata girecek 105 adayın ismi spor salonunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde geçici işçi alınacağının duyurulması üzerine Muğla ve Aydın’da birçok kişi iş başvurusunda bulundu. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde orman yangınlarıyla mücadele için geçici işçi olarak 35 kişinin alınacağı açıklanmasıyla 500 üzerinde başvurunun olması üzerine Orman İşletme Müdürlüğü çareyi kura çekiminde buldu. Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda yapılan kurada 35 işçinin üç katı kişi belirlendi.

İşçi alımına haddinden fazla başvurunun olması üzerine Orman İşletme Müdürlüğü işçi alımında titizliği hat safhaya çıkardı. Kriterlerin en üst seviyeye çıkarıldığı işçi alımı kura çekiminde başvuruda bulunan vatandaşlar kapalı spor salonunun tribünlerini doldurdu. Merakla isimlerinin okunmasını bekleyen vatandaşlardan bazıları kura çekimine eşleriyle, bazıları ise çocuklarıyla gelmesi dikkat çekti. 35 kişinin alınacağı iş için 105 kişinin belirlendiği kuradan sonra ileriki bir tarihte mülakat sınavı yapılarak kalan 105 kişiden çalışacak 35 kişi belirlenecek.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı olan Muğla ve Aydın illeri için 240 yeni personel alımı yapılacağını açıklayan Bölge Müdürü İbrahim Aydın, bu personellerin arazöz ekibi, kuleci ve iş makinesi operatörü olarak istihdam edileceğini söyledi. Aydın İşletme Müdürlüğü’ne toplam 35 kişilik kadro ayrıldığını ifade eden Aydın, “Bu 35 kişinin 6’sı kuleci, diğerleri ise arazöz operatörü ve telsizci olarak görevlendirilecek. Adaylar İş-Kur’a müracaat ettiler. Bugün burada alınacak kişinin 3 katı olan 105 kişinin ismi kurayla belirleniyor. Bu kurayı aday okluğu nedeniyle adayların gözü önünde şeffaf bir ortamda yapılmasını uygun gördük” dedi.

“BÜYÜK BİR İLGİ VAR”

Kura çekiminin ardından adayların mülakata tabi tutulacağını ifade eden Aydın, “Dozer operatörü dozeri, arazöz operatörü arazözü kullanabiliyor mu diye bakacağız. Ve bu doğrultuda 3’ten 1’e indireceğiz. Böylece 105 kişi 35’e düşecek. Son 4 yıldır yeni işçi almadık. Elimizdeki mevcut işçilerde emekli olunca böyle bir ihtiyaç ortaya çıktı. Bunların yerine verilen sayıya yakın bir işçi alacağız. Bugünlerde herkes iş diye koşuyor. Birde devlet garantisi olunca bu ilgi daha da artıyor. Oysaki bizim bu işimiz mevsimlik iş. Bu arkadaşlarımız 1 yılda 5 ay 29 gün çalışacak. Büyük bir ilgi var. Hele Muğla’da bu ilgi daha da fazla. Bizde bunu şeffaf bir şekilde noter huzurunda gerçekleştirerek büyük bir titizlikte çalışma yaptık” diye konuştu.

“YANGINLA MÜCADELE HATA KABUL ETMEZ”

kurayla belirlenen adayların mülakatların ardından yaklaşık 1 ay sonra göreve başlayacağını kaydeden İbrahim Aydın, “Biz adayların içerisinden en verimli olacakları işe alacağız. Çünkü orman yangınlarıyla mücadele bir savaştır. Bu savaşla mücadele edebilmek için fiziken ve bilgi olarak yeterli olmak lazım. Orman yangınlarında görev alabilecek adayları belirlememiz gerekiyor. Ancak bu şekilde verim alabiliriz. Orman yangınların erken ve etkin mücadele çok önemli. Oradaki bir kişinin hatası büyük zararlara, büyük felaketlere ve büyük can kayıplarına yol açabilir. Onun için bu konunun üzerine çok titizlikle duruyoruz. Kimsenin hakkını yemeden hak kiminse, kim bu işi en iyi yapacaksa onları işe alarak çalıştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İş sahibi olabilmek için İş-Kur’a müracaat ettiğini ifade eden Serkan Oruç (36), uzun süredir iş aradığını kaydederek, “Çok heyecanlıyım. Sabahtan beri bekliyorum. Çıkıp çıkmayacağına bilmiyorum ama her şey nasip. Daha önce hiç çalışmadım. Eğer kazanırsam ilk defa düzenli bir iş sahibi olacağım. Evliyim ve işsizlik çok zor bir şey. Çok fazla iş arayan var. Bekleyip sonucu göreceğiz” şeklinde konuştu.

Yüksek okul mezunu olduğunu ve askerden geldiğinden beri iş aradığını açıklayan Davut Köse (22) ise, şunları söyledi: “Her tarafta iş arıyorum. İş bulabilmek umuduyla sertifika aldım ama başvurularımdan hiç sonuç alamdım. Memleketteki işsizlik çok önemli bir noktaya geldi. Ne kadar başarılı olursan ol, bir tanıdığın olmadan iş bulamıyorsun. Ben diğer arkadaşlarımla birlikte telsiz operatörlüğü için başvurdum. Ama hiç umudum yok. Arkadaşlarımla birlikte bende bekliyorum”

Kura çekimlerinin ardından ilk elemede isimleri okunan 105 kişi sevinerek evlerine dönerken geri kalan 400 kişi üzüntülü bir şekilde salonu boşalttı. Kura çekiminde isimleri okunan vatandaşlar, belirlenecek bir tarihte mülakat sınavına girecek. Mülakatta başarılı olan 35 kişi yılın 6 ayında Orman İşçisi olarak çalışacak.

35 KİŞİLİK İŞE 500 KİŞİ BAŞVURDU
35 KİŞİLİK İŞE 500 KİŞİ BAŞVURDU
35 KİŞİLİK İŞE 500 KİŞİ BAŞVURDU
35 KİŞİLİK İŞE 500 KİŞİ BAŞVURDU
35 KİŞİLİK İŞE 500 KİŞİ BAŞVURDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 12:51:03
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 14:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?