20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

450 nikah mercek altında

Aydın'ın Köşk ilçesinde görevini kötüye kullandığı için tutuklanan nüfus müdürünün, ilçede 10 yılda kıydığı 450 nikah soruşturma kapsamına alındı.

Alınan bilgiye göre, 7 Eylül 2010 tarihinde şikayet üzerine gözaltına alınan ve "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla tutuklanan Köşk İlçe Nüfus Müdürü E.S. hakkında soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

E.S.'nin kendisine nikah kıydıranlardan resmi olarak belirlenen tarifenin üzerinde ücret aldığının tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmaya, zanlı nüfus müdürünün 2001 yılından bu yana 450 çiftin nikah işlemi de dahil edildi.

Polis, "nikah işleminde fazla para alınıp alınmadığı" yönünde ifadelerine başvurmak üzere E.S.'nin nikahını kıydığı 450 çifte ulaşmak için çalışma başlattı. Bugüne kadar ifadesi alınan 100 çiftten 70'i, soruşturma kapsamında tutuklanan nüfus müdürünün nikah işlemi için resmi olarak belirlenen tarifenin üzerinde kendilerinden para aldığını iddia etti.

Köşk İlçe Nüfus Müdürü E.S, Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, özellikle ailelerinden habersiz evlenecek olan gençlerden ve kız kaçıranların evlilik işlemlerini makam odasında kıydığı ve bu kişilerden aile cüzdanı, nüfus cüzdanı ve nikah işlemi için devletin belirlediği tutarların üzerinde para alarak haksız kazanç elde ettiği suçlamasıyla 10 Eylülde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


 

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 15:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?