20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

47 kaçak yakalandı

DİDİM’DE 47 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Aydın’ın Didim ilçesinde polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 47 kaçak göçmen yakanladı.

Edinilen bilgiye göre; jandarma ekipleri tarafından Akköy beldesi Batıköy köyü yakınlarında yürütülen devriye görevi sırasında 13 Şubat akşamı saat 02.00 sıralarında şüpheli görülen Y.M. yönetimindeki minibüs durduruldu. Araçta yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen ve Yunan adalarına geçme hazırlığında olan 17’si Filistin, 5’i Burma ve 2’si de Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 24 kaçak göçmen ele geçirildi. Ele geçirilen kaçaklardan 5 Filistin, 2 Afganistan ve 1’de Burma uyruklu olan toplam 8 kişi ikamet tezkerelerinin bulunması nedeniyle işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılırken; diğer kaçaklar ilçedeki bir otelde muhafaza altına alındı.

Yine aynı gün akşamı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Mavişehir açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında 7 bayanın da bulunduğu 9’u Somali ve 14’ü de Eritre uyruklu olmak üzere toplam 23 kaçak göçmen yakaladı. Ele geçirilen kaçaklardan 3’ü ikamet izni bulunmasıyla nedeniyle işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılırken, diğer 20 kaçak ise ilçedeki bir otelde muhafaza altına alındı. Kaçakların daha sonra dışı edilmeleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DİDİM’DE 47 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
DİDİM’DE 47 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:28:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 23:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?