20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

5 jeotermal sahası ihaleye çıkıyor

AYDIN’DA 5 JEOTERMAL SAHASI DAHA İHALEYE ÇIKIYOR

Son dönemde jeotermal yatırımları hat safhaya ulaşan Aydın’da 5 yeni saha daha ihaleye çıkıyor. 635 Milyon Dolar ihale bedeli belirlenen sahalardan elde edilecek gelirin yüzde 50’si İl Özel İdaresine devrediliyor.

Aydın’da son yıllarda giderek artan jeotermal yatırımlarına yenileri ekleniyor. Bunun için Ankara’da yoğun çalışma yürttüklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar neticesinde yeni alanların ihale aşamasına geldiğini açıkladı. 2010 yılı Aralık ayında 3 jeotermal sahasının ihaleye çıkarıldığını dikkat çeken Erdem, “Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Genel Müdürlük Aydın için 5 Jeotermal sahanın daha lisans ihalesini gerçekleştirme aşamasına gelmiştir. Aralık 2010 da ihaleye çıkan 3 sahada olduğu gibi Ağustos 2011 de ihaleye çıkacak yeni 5 saha da Aydınımıza yeni yatırım ve istihdam olanakları sağlanmış olacaktır. Bu 5 sahanın ihalesi sonucu minimum 635 Milyon Dolar gelir beklenmekte olup bu gelirin yüzde 50’lik kısmı Aydın Özel İdaresi’ne tahsis olacak” şeklinde konuştu.

İHALEYE ÇIKACAK SAHALAR

MTA’nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde Aydın il sınırları içerisinde Ağustos ayı içerisinde ihaleye çıkacak jeotermal sahalar; Kuyucak-Horsunlu-Ortakçı, Merkez-Çiftlik, Germencik-Gümüş, Germencik ve Sultanhisar Malgaçemir-Malgaçmustafa olarak açıklandı. Beş ayrı sahanın ihalesi için yatırımcı firma yada kişilerin 17 Ağustos 2011 gününe kadar teklif verilebileceği açıklandı.

AYDIN’DA 5 JEOTERMAL SAHASI DAHA İHALEYE ÇIKIYOR
AYDIN’DA 5 JEOTERMAL SAHASI DAHA İHALEYE ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 14:43:01
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 00:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?