20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

5 yıldızlı otele ilk kazma

DİDİM'DE YIKILACAK 5 YILDIZLI OTELE İLK KAZMA

Didim Belediyesi'nce yıkılacak yerler içerisinde yer alan 5 yıldızlı Garden Of Sun Otel'e ilk kazma vuruldu.

Yıkım ihalesini alan firma yetkilileri, kepçe ile otelin kaçak duvarlarını yıkarken emniyet güçleri güvenlik tedbirleri aldı.

Bilindiği üzere, Didim Belediyesi tarafından 21 Ağustos 2009 da Didim Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda konu görüşülmüştü. Yıkım ihalesine o dönem üç firma katılırken, iki firma şartnameye uymadığı için ihaleye girememişti. İhaleye giren tek firmanın verdiği teklifte avantajlı olmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Didim Belediyesi yıkılacak 472 yerin içerisinde ilk olarak Didim'in en büyük otellerinden olan 5 yıldızlı Garden Of Sun Otel'in kaçak yerlerinin yıkım ihalesini 25 Eylül 2009 da gerçekleştirmişti. Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan ihaleye tek firma katıldığı ve ihaleyi aldığı belirtildi. İhalenin 84 bin liraya alındığı öğrenildi. Firmanın otele ait tenis kortu, bahçe ve çevresi ile havuzun yıkım işini yapacağı belirtildi.

İhaleyle ilgili itiraz süresinin dolmasından sonra ihale tarihinde yaklaşık 82 gün sonra Garden Of Sun Otel'in bahçe duvarları yıkıldı. Yıkım öncesinde emniyet otel çevresinde güvenlik tedbiri alırken, belediye işçileri yıkım sırasında hazır bulundu. İlk olarak otele ait bahçe duvarları kepçeyle yıkıldı. Yıkımı yapılacak diğer yerlerin ne zaman ve nereleri olduğuna ilişkin herhangi bir net bilgiye ulaşılamadı. Otelin Sahibi Nurettin Karakış da yıkım çalışmalarını üzüntüyle izledi.

İSKELELERİ YIKILACAK ÖNEMLİ İŞLETMELER

Öte yandan 472 yıkılacak yerin içerisinde ilçenin en ünlü otelleri ve eğlence merkezleri yer alıyor. Didim'in ünlü eğlence mekanı Medusa Disco'nun iskelesi, Holiday Otel'in iskelesi, 5 yıldızlı Didim Beach Otel'in iskelesi, 5 yıldızlı Capris Otel'in iskele ve otoparkı, tatil köyü Clup Tarhan'ın iskelesi ile parlamenterler sitesinin iskelesi yıkımı yapılacak yerler arasında gösterildi.

DİDİM'DE YIKILACAK 5 YILDIZLI OTELE İLK KAZMA
DİDİM'DE YIKILACAK 5 YILDIZLI OTELE İLK KAZMA
DİDİM'DE YIKILACAK 5 YILDIZLI OTELE İLK KAZMA
DİDİM'DE YIKILACAK 5 YILDIZLI OTELE İLK KAZMA
DİDİM'DE YIKILACAK 5 YILDIZLI OTELE İLK KAZMA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 17:13:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 23:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmaz IP: 88.247.212.xxx Tarih : 20.12.2009 09:29:20

Yapılan bu yıkımın hem işletmeye hem çalışanlarına ÖZELLİKLEDE DİDİM   turızmine cok büyük zararı vardır.özelliklede garden of sun hotelin bu kadar  kaçak yapı varken en başta yıkımının başlatılmasının sebebinin araştırtılması gerektıgını düşünüyorum.Turizmin gelişmekte olduğu didimde didimin en büyük otellerinden olan garden of sun oteli bu şekilde basına taşımak (kötü) reklam etmek Nurettin KARAKIŞ 'tan çok Ülke turizmine zarar vermiş olup hatta bundan sonrada zarar verecektir...