20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

54 kaçak göçmen yakalandı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda, bir Türk vatandaşı organizatör tarafından Yunanistan adalarına kaçırılmak istenen iki ayrı grup halinde toplam 54 kaçak göçmen yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak, soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre; Didim ilçesi Tekağaç Mevkii'nde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde yapılan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Bölgede yapılan aramalarda yurda yasa dışı yollardan giriş yapan ve aynı yollarla Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan 20'si Afganistan ve 4'ü de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 24 kaçak göçmen ele geçirildi. Gene aynı bölgede yürütülen arama faaliyetleri sırasında temin ettikleri botla yurt dışına kaçmaya çalışan 10'u Afganistan ve 19'u da Irak uyruklu olmak üzere toplam 29 kaçak göçmen daha yakalandı. İki ayrı operasyonda ele geçirilen kaçakların ifadeleri doğrultusunda, bu kişileri yurt dışına kaçırmak için para karşılığında anlaştığı tespit edilen B.Ş. (17) isimli Türk vatandaşı organizatör gözaltına alındı. 

İfadeleri alınan kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan B.Ş, sorgusunun tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak, soruşturma başlatıldığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 16:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?