29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

6 yıl önce 'çürüğe çıkan' okul yıkılıyor

Aydın Merkez Dalama Beldesi'nde bulunan 29 derslikli ilköğretim okuluna 6 yıl önce verilen çürük raporu nedeniyle, okulda yıkım çalışmaları başladı. 

Binanın yıkıldıktan sonra yerine 24 derslikli yeni bir okulun yapılacağını belirten Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, yeni okulu 2007-2008 eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 6 yıldan beri çürük raporu verilen okuldan yararlanamadıkları için beldedeki öğrencilerin mağdur durumda olduğunu kaydeden Başkan Aktakka, sorunun çözümünde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

1986 yılında temeli atılan ve 1989 yılında tamamlanan okul 11 yıl eğitime hizmet verdikten sonra 2000 yılında çürük raporuyla boşaltıldı. Okulda öğrenim gören 600 öğrenci, aynı bahçede modern binanın yanına kurulan ve ömrü 5 yıl olan prefabrik binada eğitim görmeye başladı. 

Prefabrik binanın ömrünün 5 yıl olmasına rağmen 6 yıldır aynı prefabriklerde eğitimlerini sürdüren öğrencilerden ekonomik durumları iyi olanların bir çoğu beldeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Aydın'daki okullara gidip gelmeye başladı. İl merkezindeki okullara gidemeyen öğrenciler ise kullanım süresi dolmasına rağmen kullanılmaya devam eden prefabrik yapılarda zor ve kötü koşullarda eğitimlerini sürdürüyor. 

Geçtiğimiz aylarda çürük binada incelemelerde bulunan AKP Aydın İl Genel Meclisi Üyeleri Mesut Kibar, Muharrem Uçmaklıoğlu ve Kenan Mutlu'nun girişimleri ile binanın yıkılmasına ve yerine yeni bir binanın yapılmasına karar verilmişti. Kararın ardından çürük raporu verilen ve 6 yıldan beri atıl vaziyette bekleyen binanın yıkım çalışmaları başlatıldı. Yıkım çalışmaları ve bina hakkındaki gelişmeleri anlatan Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, "Beldedeki tek ilköğretim okulu binası olan bu okul maalesef bürokrasinin yanlış kararları nedeniyle şu anda kullanılamıyor. 

Fakat en kısa sürede yerine yeni bir okul yaparak 6 yıldan beri mağdur durumda olan beldemizdeki yüzlerce öğrencinin mağduriyetini gidereceğiz. Şu aşamada yıkım işlerine başladık. Yeni okulumuzu inşallah 2007-2008 eğitim ve öğretim sezonuna yetiştireceğiz. Okulun yapımı il genel meclisi 2007 yılı yatırımları arasına alındı. Okul için yaklaşık 1 milyon 200 bin YTL ödenek çıkacak. Beldemizdeki okul sorununun çözümünde emeği geçen AK Parti İl Genel Meclisi Üyelerimize, Milletvekillerimize ve beldemizin bu sorununu yakından takip eden basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 11:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.246.69.xxx Tarih : 16.03.2007 13:58:00
ben dalama okulu çürüge cıktıgında o okulun ögrencisi idim. biz büyük zorluklarla okuduk karahayıt köyüne gittik bize kimsenin bu rezilligi çektirmesine hakkı yok