30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

90'ıncı coşku sokaklara taştı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 90. yıl dönümü anma etkinlikleri, Aydın’da düzenlenen törenlerle başladı.

Aydın Valiliği ve protokol, sabah Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Programa şehitliklerin ziyareti ve ADÜ Kültür Salonu’nda düzenlenen etkinlikle devam edildi.

Törenlere Aydın Valisi Mustafa Malay, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kozacıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kadir Ali Esener, Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende, şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası, Kore gazilerine de Barış Büyükelçisi Madalyası verildi. Aydın Valisi Mustafa Malay, bu ülkenin gerçek sahiplerinin şehitler ve gaziler olduğunu belirterek, genç neslin ve çocukların "Şehitlik" bilinci ile yetiştirilmesinin önemine değindi.

"ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN HİKMETİ HALEN ÇÖZÜLEMEMİŞTİR"

Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihinde müstesna bir yeri olduğunu ifade eden Malay, "Bu ülkenin gerçek sahipleri hiç şüphe yok ki şehit ve gazilerimizdir. Tarihte savaşlar hep olmuş ve bu savaşlar devam edecektir. Savaşta güçlü olan devletler zayıf olanları yok etmek için çalışırlar. Bizi de yok etmek isteyen iç ve dış güçleri hiçbir zaman unutmayalım. Savaş taktiği iyi ve güçlü olan devletler her zaman galip gelmişlerdir. Ama 90 yıl önce 7 düvele karşı savaşan Türk milletinin Çanakkale’de kazandığı zaferin hikmeti halen çözülememiştir. O dönemde bir lokma ekmeğe muhtaç olan kahraman Türk askeri, 7 düvele meydan okuyarak tarihin sayfalarına altın harflerle "Çanakkale Geçilmez" yazdırmıştır. Şunu herkes iyi bilsin ki bu ülke her zaman şehit vermeye hazırdır. Herkes geçmişini iyi hatırlasın. Çocuklarımızı mutlaka ’Şehitlik’ bilincini aşılayalım. Bu ülke ve Türkiye Cumhuriyeti ancak Çanakkale Zaferi bilinciyle ayakta kalabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:45:29
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 21:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?