19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

AB kapısında yasakçı zihniyet

Aydın - Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen Faruk Erem’in "Bir Ceza Avukatının Anıları" oyununun, öğrenciler tarafından izlenmesini sakıncalı buldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Eru, belediyeye gönderdiği yazıda, "Oyun, milli bilinci uyanık, tutucu fertleri milli ülküler ahlaki değerler etrafında toplayıcı ve birleştirici olmadığı, iyimser bir hayal gücü bulunmadığı, eserin sahneye uygun görülmediği, uygun kelimelerin bulunmadığı, açık sahnelerin bulunduğu, gelenek ve göreneklerimize, toplum düzenine uygun olmadığı, çocukluk ve gençlik çağının normal gelişmesine zararlı olduğu, siyasi, ideolojik ve bölücü telkinlerin bulunması nedeniyle lise ve dengi okullarda oynanması uygun bulunmamıştır" dedi.

Aydın Belediyesi Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Yalçın Dinçer ise Aydın Valiliği’nin kararını, "ön yargılı" bulduğunu söyledi.

Milli Eğitim camiası tarafından "bölücülükle" suçlandıklarına inanamadıklarını belirten Dinçer, "Bu kararı alanlar, Türkiye’deki kültürel olaylardan habersiz. 1979 yılında TRT tarafından filme alınan oyun, birçok ilde de sahne aldı, almaya devam ediyor" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 14:36:20
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 00:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?