30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Abramoviç'in yatları Kuşadası'nda

Yaklaşık 13 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Rus işadamı Roman Abramoviç'in Reverie ve Boadice isimli 2 lüks yatı, Kuşadası'na geldi.

Kuşadası Setur Marina'ya demirleyen transatlantik büyüklüğündeki 2 dev yatta Abramoviç'in bulunmadığı belirtilirken, yatlardan birinde ailesinin, diğerinde ise yakın arkadaşlarının bulunduğu kaydedildi.


110'ar metre uzunluğunda ve 6'şar katlı mega yatların her birinin değerinin yaklaşık 300'er milyon Euro (500 milyon YTL) civarında olduğu ileri sürüldü. Her 2 yatta da havuz, helikopter pisti, bir küçük denizaltı, jet-ski, kano, sörf gibi su sporları araçları ve özel koruma sistemi bulunuyor. Yatların Kuşadası Setur Marina'ya demirlemesinin ardından Abramoviç'in korumalarının yatların çevresinde geniş güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Ailesi dahil 20 kişinin bulunduğu mega yatlardan gün boyu kimse karaya çıkmazken, bir süre sonra Abramoviç'in de helikopterle yata geleceği ileri sürüldü.


Türkiye'de acenteliğini Smart Yatçılık firmasının yaptığı, görenleri hayrete düşüren yatın büyüklüğü, aynı anda Kuşadası Limanı'nda demirleyen dev turist gemileriyle nerede ise aynı boyutta olmasından anlaşıldı. Yatlara özel ilgi duyan Abramoviç'in "Pelorus" "Ecstasea" ve "Sussurro" adlı tekneleri de dünyanın en büyük yatları arasında bulunuyor. Abramoviç, son olarak Almanya'nın Hamburg şehrinde "Eclipse" ismiyle dünyanın en büyük yatını inşa ettirmek için sipariş vermişti.
Bu arada Rus işadamı Abramoviç'in yatlarıyla aynı anda Kuşadası Setur Marina'ya bir başka mega yat daha giriş yaptı. Acenteliğini Begün Yatçılık firmasının yaptığı yatın ünlü bir İtalyan işadamına ait olduğu belirtildi. Acente yetkilileri, İtalyan işadamının ismini açıklamadı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 01:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?