20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Adliye için yer arayışı İGM'ye taşındı

ADLİYE İÇİN YER ARAYIŞI İL GENEL MECLİSİNE TAŞINDI

Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, yarım asırlık Aydın Adliye Sarayı’nın ihtiyaçlara cevap vermediğini gerekçe göstererek, yeni Adliye Sarayı için Vali Hüseyin Avni Coş’tan AYTER alanının 20 bin metrekarelik bölümünü istedi. Vali Coş Cumhuriyet Savcılığının bu talebini İl Genel Meclisine gönderirken, Meclis üyeleri bu isteği incelenmesi için komisyona havale etti.

1958 yılına kadar ana binada 1999 yılında ise yanına yapılan ek bina ile birlikte Aydın Bölge İdare Mahkemesi ile hizmet veren Aydın Adliye Sarayı için yer arayışları devam ediyor. Daha önce Karayollarına ait araziye yapılması planlanan fakat çeşitli sebeplerden dolayı bu alanın adliye binası için uygun olmadığı kanaatine varılmıştı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı araştırmalarda Aydın Ilıcabaşı Mahallesinde bulunan Aydın İl Özel İdaresine ait AYTER alanının Adliye Sarayı için uygun bir arazi olduğu öğrenildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Aydın Valisi Hüseyin Avi Coş’a sunduğu dilekçe bugün Aydın İl Genel Meclisi’nde görüşüldü.

‘MEVCUT BİNA İHTİYACA CEVAP VERMİYOR’

Aydın Adliye Sarayının 1958 yılında yapıldığını hatırlatan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, daha sonra yapılan ek binanın da günümüzde yetersiz kaldığını belirterek, “İlimizde adalet hizmetleri ana ve ek binadan oluşan yetersiz, sıkışık, ihtiyaca cevap vermeyen, hizmet alan vatandaşlar ile Adliye çalışanlarının yakınmalarına neden olan iki binada verilmektedir. Ülkemizin kaydettiği gelişmeler ve yaşadığı Avrupa Birliği sürecinde, Türkiye genelindeki illerimiz ve birçok ilçemizde yeni adliye binaları yapılmış, ancak ilimizde uzun süre aranmasına rağmen arsa temin edilmemesi sebebiyle yeni adliye binası yapılamamıştır. Aydın ilimiz uluslararası işbirliği çerçevesinde Hollanda ve İsveç ülkeleri ile karşılıklı çalışma programlarında pilot bölge seçilmiş ve Mahkeme Yönetimine Destek Projesi kapsamına alınmıştır. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan bu projeye uygun bina bulunmaması, ülkemiz ve Aydın ilimiz açısından bazı olumsuzluklar yaşanmasına neden olmaktadır. Aydın Adalet Sarayı yapımı için yaptığımız arsa arayışı sonucu, Ilıcabaşı Mevkiindeki Aydın İl Özel İdaresi Vakfı olan AYTER Vakfına ait 57 bin 610 metrekarelik alanın 20 bin metrekarelik bölümü ayrılarak yeni Adalet Sarayı yapımına tahsis edildiği takdirde, adalet hizmetlerinin niteliğine uygun, ilimize ve ülkemize yakışır adalet binasının yapılabileceğini müşahede ettik” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı’nın Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’a sunduğu bu dilekçe Vali Coş tarafından Aydın İl Genel Meclisine gönderildi. İl Genel Meclisi’nde görüşülen AYTER alanının bir bölümünün Adliye Sarayı yapımı için tahsisi konusu oy birliği ile komisyona havale edildi.

ADLİYE İÇİN YER ARAYIŞI İL GENEL MECLİSİNE TAŞINDI
ADLİYE İÇİN YER ARAYIŞI İL GENEL MECLİSİNE TAŞINDI
ADLİYE İÇİN YER ARAYIŞI İL GENEL MECLİSİNE TAŞINDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 10:03:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 10:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?