20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Adliye nereye yapılacak?

ADLİYE İÇİN AYTER ALANI TAHSİS EDİLDİ

Yaklaşık 60 yıl önce yapılan ve artık ihtiyaçlara cevap veremez hale gelen Aydın Adliye Sarayı’nın yeni binası Ilıcabaşı mevkiindeki Ayter alanına yapılacak. Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, yeni Adliye Sarayı’nın 2014 yılına kadar tamamlanacağını belirtti.

Aydın’a yaklaşık 7 ay önce atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Adliye Sarayı’nın ihtiyaçlara cevap vermediğini gerekçe göstererek, Vali Hüseyin Avni Coş’tan yeni Adliye Sarayı için yer tahsis edilmesini istemişti. Uzun arayışlar sonrasında Ilıcabaşı mevkiinde bulunun yüzde 98’i Özel İdareye ait olan Ayter alanından 20 dönümlük yer Adliye Sarayı için tahsis edilmesi İl Genel Meclisi tarafından kabul edildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, İl Özel İdare tarafından tahsis edilen Ayter alanındaki 20 dönümlük yer için, tahsis belgelerini Adalet Bakanlığına gönderdiklerini, Bakanlık tarafından da uygun görüldüğü takdirde yeni Adliye Sarayı’nın 2011 yatırım programına alınacağını söyledi.

Adliye sarayının 1950 yılında yapıldığını, 1999 yılında da ek bina inşa edilerek iki binada

adliye hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Başsavcı Ahmet Er, “Ancak bugüne geldiğimizde şuan ki 2 bina da bize yetersiz gelmekte. Adliyemizde 40 hakim ve savcımız görev yapmakta. Bina yetersiz olduğu için hakim ve savcılarımız 2’şer kişi aynı oda içerisinde görev yapıyorlar. 18 tane olan Mahkeme salonlarımızı 2 mahkeme kullanmakta. İlimizde adalet hizmetleri ana ve ek binadan oluşan yetersiz, sıkışık, ihtiyaca cevap vermeyen, hizmet alan vatandaşlar ile Adliye çalışanlarının yakınmalarına neden olan iki binada verilmekte.”dedi.

ADLİYE SARAYI İÇİN AYTER ALANI TAHSİS EDİLDİ

Aydın Valiliği ile yaptığı görüşmeler sonrasında yeni Adliye Sarayı için yer tahsisi yapılmasını istediğini söyleyen Er, “Aydın Adalet Sarayı yapımı için yaptığımız arsa arayışı sonucu, Ilıcabaşı Mevkiindeki Aydın İl Özel İdaresi Vakfı olan AYTER Vakfına ait 57 bin 610 metrekarelik alanın 20 bin metrekarelik bölümü ayrılarak yeni Adalet Sarayı yapımına tahsis edildi. Bakanlığımıza yeni Adalet Sarayı için tahsis edilen yerle ilgili belgeleri gönderdik. Bakanlığımız Aydın Adliye Sarayı’nı 2011 yılı yatırım programına alacak. İnşaatımızı da 3 yıl içerisinde bitirerek, Aydın’a yeni Adliye Sarayı’nı 2014 yılında kazandıracağız. Yeni binamız Aydın’ın mimari yapısına göre inşa edeceğiz.”dedi.

ADLİYE SARAYI ÖZEL İDAREYE GEÇECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Genel Meclisi’nin Ayter alanından 20 dönümlük bölümü Adliye Sarayı yapımı için verdiğini belirterek, “İl Genel Meclisi Ayter alanındaki yeri belli bir bedel karşısında verecek. Bunun içinde mevcut Adliye binasının kendilerine devredilmesini istedi. Buda Aydın Cumhuriyet Savcılığı tarafından kabul edildi. Ve konu Bakanlığa iletildi. Bakanlıktan onay gelmesi halinde Adliye Sarayı için uzun süredir yaşadığımız yer sorunu da ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

ADLİYE İÇİN AYTER ALANI TAHSİS EDİLDİ
ADLİYE İÇİN AYTER ALANI TAHSİS EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:34:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 14:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?