20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'Adnan Menderes' maça hazır

Aydın Vali Yardımcısı Arslanargun, 2007 yılı içerisinde bakıma alınan Adnan Menderes Stadyumu’ndaki çalışmaların bu ayın sonunda tamamlanacağını müjdeledi. Saha içerisindeki koşu parkurunun daha önceden vatandaşların hizmetine açıldığını hatırlatan Arslanargun, sahadaki çimlendirme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belitti.


Bozuk olduğu gerekçesiyle Aydınspor'un geçen sezon maçlarını oynayamadığı stadyumda başlatılan bakım çalışmalarının sonuna gelindiğini açıklayan Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, bu yıl yağışların bol olmasının çalışmaları kolaylaştırdığını söyledi. Adnan Menderes Stadyumu'nun bakım çalışmalarının 180 bin YTL'ye mal olduğunu belirten Arslanargun, “Kurallar gereği çim sahalar çimler altı kez kesilip kökleri sağlamlaştıktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından teslim alınıyor. Sanıyorum ki saha, Temmuz ayı başından itibaren müsabakalara hazır hale gelebilecek. Bu tarihten itibaren talep gelmesi halinde Adnan Menderes Stadyumunu özel maçlar, antrenman, antrenman maçları ve resmi karşılaşmalar için verebileceğiz. Sahada haftada 1 maç ve 2 saatlik bir antrenman gerçekleştirilebilecek. Yeni ekilen çimlerin kalitesinin de son derece yüksek. İyi bakım yapılması durumunda bu çimler 20 yıl boyunca sağlam kalacaktır. Hedefimiz bir an önce Aydınspor'un maçlarını burada oynamasına sağlamak. Kendi sahanızda oynayacağınız bir karşılamadan en az 3 bin ile 15 bin YTL arasında kazanç elde ediyorsunuz” dedi.

Adnan Menderes Stadyumu’nun Türkiye’de devlete ait olan son birkaç saha arasında yer aldığını hatırlatan Arslanargun, “Artık devlete ait sahalar pek fazla kalmadı. Çoğu kulüplere veya belediyelere devredildi. İlimizdeki diğer iki sahamız Nazilli ve Kuşadası belediyelerine devredilmişti. Talep olması halinde Aydınspor ve Aydın Belediyesi Adnan Menderes Stadyumunu devir alabilirler. Yapılan son düzenlemeler kapsamında sahamız, federasyonun maç oynanacak sahalarda bulunmasını istediği tüm vasıflara haiz bir konuma getirildi. Yeni soyunma odaları ve yedek kulübeleri yapıldı. Kaynak bulunması halinde protokol ve basın tribününde bazı düzenlemeler yapılmasını planlıyoruz. Bunların dışında sahanın yaklaşık 160 bin YTL kadar daha masrafı var” diye konuştu.

AYDIN FUTBOL SAHALARI BAKIMINDAN FAKİR BİR İL
Bazı sivil toplum örgütlerinin Adnan Menderes Stadyumu’nun yıkılarak şehir dışına taşınması ve mevcut yerinin yeşil alan olarak düzenlenmesi yönündeki taleplerinin hatırlatılması üzerine Arslanargun, şunları söyledi: “Tabi ki Aydın daha modern ve kompleks bir spor tesisini hak ediyor. Ama yenisi yapılmadan buranın yıkılması gibi bir şey söz konusu olamaz. Yeşil alan yönünden ihtiyaç varsa, kent merkezindeki diğer alanlardan bu çalışmalar başlatılmalı. Günümüz koşullarına göre planlanmış ve ulaşım sorunları çözülmüş bir sahanın yapılması halinde saha yıkılabilir. Zaten ilimiz futbol sahaları yönünden Türkiye’nin en fakir illerinden biri. Sahalar yeterli olmadığı için Aydın Süper Amatör Küme maçları Umurlu ve Acarlar gibi beldelerde oynanıyor. Bu tablo bu kadar büyük bir ile hiç yakışmıyor. Bence, mevcut sahalarımızı yıkmayı düşüneceğimize, il merkezine yeni spor tesisleri kazandırmak için el birliği yapmalıyız”

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 10:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esma nur tarhan IP: 88.243.164.xxx Tarih : 14.06.2008 22:09:15

bu stadyumnda ne günlerim oldu yaa sevdiğimin maçlarını hap seyretmeye gelşirdim