29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Adrese dayalı nüfus sayımı başladı

Aydın'da adrese dayalı nüfus sayım çalışmasına başlandı. Sayımlara ilk olarak Aydın Valisi Mustafa Malay'dan başlandı. 

Bugün sabah saatlerinde Aydın valisi Mustafa Malay'ın konutuna gelen vali yardımcısı Suphi Küspeci, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Vedat Yıldız ve Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Murat Tuncel valilik konutunda oturan Malay ve ailesinin sayım işlemlerini yaptılar. Valilik konutunda nüfus sayım ekiplerini ve basın mensuplarını konuk eden Vali Mustafa Malay, adrese dayalı nüfus sayım sistemi hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Malay, vatandaşların ikamet ettikleri adreslerin nüfus veri tabanıyla bağdaştırarak adres veri tabanının oluşturulduğunu belirterek, "Adrese dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarına ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de 2006 Eylül ayı başında başlanmıştır. 

Sistemin amacı, nüfus kayıtları ile, adres bilgilerini birebir eşleştirerek adres karmaşasına son vermek, nüfus sayımı, seçmen yazımı gibi çalışmaları kaldırarak bu bilgileri sistemden istenildiği anda alabilmek, milli eğitim, sağlık, bayındırlık gibi temel konularda uzun vadeli ve gerçekçi planlamalar yapabilmek, kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına alabilmek, tüm resmi işlemlerin daha süratli ve sağlıklı yürümesi ile vatandaşın işlerini kolaylaştırmaktır" dedi. 

Aydın'da projenin b,irinci aşamasının tamamlandığını ve şu anda ikinci aşamasına başlandığını belirten Vali Malay, tüm ikametlerin anket memurları tarafından ziyaret edileceğini söyledi. İl merkezinde 240 anket memuru ile 41 kontrol memuru ve 52 veri giriş memurunun görevlendirildiğini kaydeden Vali Malay proje kapsamında toplam 333 kişinin görev yaptığını söyledi. Proje kapsamında Aydın İl Özel İdaresi genel Sekreterliği'ne ait eski Toprak-Su Binası'nın çalışanlara tahsis edildiğini belirten Aydın Valisi Mustafa Malay Aydın merkezdeki çalışmaların 16 Mart 2007 tarihine kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Çine, Karpuzlu, Köşk, Sultahisar ve Yenipazar ilçelerinde sayım çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. 

Hane ziyaretleri sırasında vatandaşların anket memurlarına yardımcı olmalarını isteyen Aydın Valisi Mustafa Malay, sayım çalışmalarında görevli tüm elemanların eğitimden geçtiğini ve herkesin yaka kartının bulunduğunu söyledi. Malay "Kötü niyetli kişilerin anket memuruymuş gibi davranıp vatandaşları rahatsız edebileceği düşünülerek Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına tüm görevli anket ve kontrol memurlarının isim listesi verilmiştir. Vatandaşlarımız öncelikle gelen kişilerden görevli olduklarını gösteren fotoğraflı tanıtım kartını göstermelerini istemeli, tereddüt halinde 155 polis veya 156 jandarma imdat telefonunu ramlıdır. Bu çalışma için haneleri ziyaret eden görevlilere bilgi vermek bir vatandaşlık görevi olmasının yanında yasal bir zorunluluktur. Aksi halde 5490 Sayılı Nüfus Kanunu ve 5429 Sayılı İstatistik Kanunun 54. maddesine göre bilgi vermemenin ya da yanlış bilgi vermenin 2 bin YTL para cezası vardır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 11:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazife yaar IP: 88.234.8.xxx Tarih : 1.01.2008 14:54:46

başarılarınızın devamını dılerım