30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

ADÜ, Aydın'ı Trekking turizmine açıyor

Adnan Menderes Üniversitesi Aydın’da ilkleri gerçekleştirme hedefinden hareketle yaptığı çalışmalara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Aydın ve çevresinin zengin trekking alanlarına sahip olmasından hareketle bölgeyi trekking turizmine kazandırmayı hedefleyen üniversite, öğretim üyesi Osman Saçıkara’nın önderliğinde çalışmalara başladı. Aydın ve çevresinin yürüyüş güzergahı olarak oldukça zengin seçenekler sunmasından hareketle başlatılan projeyle, bölgedeki tüm yürüyüş parkurları işaretlenerek trekking turizmine kazandırılacak.


Aydınlı olması ve yıllarca bölgede trekking turları düzenlemesinden dolayı bölgeyi çok iyi tanıyan kokartlı rehber Osman Saçıkara önderliğinde çalışmaları yürütülen projeyle bölgenin yerli ve yabancı profesyonel trekkingciler tarafından tercih edilebilirliği artacak. Ayrıca proje tamamlandığında Aydın ve çevresi yürüyüş güzergahı olarak daha güvenli bir hale gelecek. Üniversite destekli bu proje tamamlandığında haritalar ve kitapçıklar da bastırılarak ilgililere dağıtılacak.
Hafta içi ADÜ’ de Fransızca okutmanı olarak ders veren öğretim üyesi Osman Saçıkara, hafta sonu yine üniversite etkinlikleri kapsamında tamamen gönüllülük esasına dayalı trekking çalışmaları yapıyor. Geçmişte profesyonel trekking rehberi olarak çalışmış kokartlı bir rehber olmasının sağladığı birikimle çalışmalarını profesyonel düzeyde gerçekleştiren Saçıkara, Aydın’ın tüm yürüyüş parkurlarını günübirlik gezilerle üniversite camiası ve meraklılarına tanıtıyor.


Her yıl ekim ayında başlayıp mart ayının sonuna kadar süren gezileri, Adnan Menderes Üniversitesi web sitesi etkinlikler linki altında ilgililerle paylaşan Saçıkara, A-B-C kategorilerinde, zorluk derecelerine göre aşamalandırılan yürüyüşleri, ilgililerine e-posta yolu ile de duyuruyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?