20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ADÜ kampüsünde sondaj çalışması

ADÜ MERKEZ KAMPÜSÜNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Kampüs alanımızın arkeolojik sit olması nedeniyle fiziksel anlamda gelişmeye yönelik planlarımızda çok büyük çapta sıkıntılar yaşanmaktadır” dedi.

ADÜ Merkez Kampüs alanındaki sondaj çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Boylu, “ADÜ Merkez Kampüs alanı kuruluşundan önce III. derece, kısmen de II. derece Arkeolojik Sit olarak tescil edilmiştir. Bu nedenle bina gibi üst yapı yanında, yol, su, galeri, isale, otopark, yer altı enerji nakil hattı gibi alt yapı çalışmaları da dahil olmak üzere her türlü yapılaşma için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayı alınarak yapabilmekteyiz. Bilindiği gibi bu çalışmaları yapabilmek için aylar süren bir süreç yaşanmakta, bu durum, yapacağımız her türlü çalışmayı yavaşlatmaktadır” diye konuştu.

Kampüs alanının arkeolojik sit olması nedeniyle fiziksel anlamda gelişmeye yönelik planlarda ödeneklerin zamanında kullanılması ve zamanında tamamlanması açısından çok büyük çapta sıkıntılar yaşanmakta olduklarına işaret eden Boylu, şunları söyledi: “Bu durum fiziki yapılarımızın belirlenen zamandan çok daha geç bitirilmesine neden olmaktadır. İşte bu nedenlerle III. derece arkeolojik sit olan alanların, sit alanı olmaktan çıkartılması için talep yazımıza istinaden Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 30 Mart 2010 tarih ve 2740 sayılı kararı gereğince Aydın Müze Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir aydan bu yana sondaj çalışmaları yürütülmektedir. Kampüs alanımızın hemen hemen her yerinde belirli aralıklarla açılması devam eden sondaj kuyularında tarihi bulguya rastlanmaması durumunda Üniversitemizin önü açılacak, yapılaşma anlamında yaşadığımız bürokratik engeller kalktığı için çalışmalarımız çok kısa sürede tamamlanacaktır. Sondaj çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması hususunda destek veren personelimize ve Aydın Müze Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 09:43:00
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 13:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?