30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

ADÜ öğrencilerine yardım kermesi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğrencilerine Yardım Derneği tarafından ADÜ’de eğitim gören ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciler yararına kermes düzenledi.

ADÜ Öğrencilerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Ertuğ başkanlığında dernek öğretim kurulu üyeleri tarafından ADÜ Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Gerçekleşen etkinlik hakkında bilgiler veren ADÜ Öğrencilerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Ertuğ, 14 Kasım 2008 tarihinde ADÜ Tıp Fakültesi bahçesinde düzenlenen yiyecek kermesinin bir benzeri gerçekleştirdiklerini söyledi. Kermesin gelirinin ADÜ’de eğitim gören ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciler için harcandığını açıklayan Ertuğ, “Düzenlediğimiz kermese üniversitemiz öğretim üyelerinden ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. Kermeste öğretim üyelerimiz ve idari personelimiz tarafından hazırlanan yiyecekler yine öğretim üyeleri tarafından satıldı ve derneğimize bin 680 bin YTL gelir elde edildi. Tek gideri öğrencilere burs vermek olan derneğimiz bu yıl 74 öğrencimize ayda 100 YTL burs vermekte. Derneğimiz gerçek veya tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlardan sağlanan bağış ve yardımlarla ADÜ’ye kayıtlı, başarılı ve gelir düzeyi düşük öğrencilere maddi veya ayni katkı yapmakta. Bu suretle yükseköğretimde imkan ve fırsat eşitliğini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

ADÜ’nün akademik ve idari personelinin düzenli olarak yaptıkları aylık ödemelerin derneğin en büyük destekçisi olduğuna değinen Ertuğ, “Bunun yanı sıra başta hayırsever Aydın’lı esnaf ve kuruluşlar olmak üzere Aydın halkı bağışlarıyla derneğimize güç vermektedir. Konser, yemek, tiyatro ve kermes gibi etkinlikler düzenleyerek derneğimize gelir temin etmeye çalışıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek ve daha çok öğrenciye ulaşabilmek için hayırseverler vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 13:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?