20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ADÜ sandık başına gidiyor

ADÜ REKTÖRLÜK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Rektörlük seçimleri için yarın sandık başına gidiyor. 517 akademisyenin oy kullanılacağı seçimlerde biri bayan olmak üzere 5 rektör adayı yarışacak.

1992 yılında kurulan ve bünyesinde 7 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 4 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksek Okulu ve 3 Enstitü bulunan ADÜ'de 26 bin 284 öğrenci bulunuyor. 18. akademik yılı geride bırakan ADÜ'de bin 180 öğretim görevlisi bulunuyor. 904 idari personelinde görev yaptığı üniversitede Perşembe günü yapılacak olan rektörlük seçimlerinde 517 Doç, Yrd. Doç., Profesör oy kullanacak.

ADÜ Rektör Adayı Belirleme Seçimleri'nin ilk ayağı yarın günü saat 08.00'de ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde yapılacak. Aday Belirleme Seçimleri'nde yoklama ve oy verme işlemi aynı gün saat 15.00'de sona erecek. ADÜ Rektör Adayı Belirleme Seçimleri'nin ilk ayağında salt çoğunluğun sağlanamaması halinde toplantı 23 Ekim 2010 Cumartesi günü aynı yer ve saatler arasında yeniden yapılacak.

ADÜ DÜNYA MARKASI OLACAK

Rektörlük seçimlerinde 2. Dönem için tekrar adaylığını koyan Rektör Prof. Şükrü Boylu, “4 yılda yaptığımız projeler meyvelerini vermeye başladı. Hayata geçireceğimiz yeni projeler ile yurt içi üniversiteler arasında da ilk 10'a, dünyadaki üniversiteleri sıralamasında ise ilk bin arasında yer almayı hedefliyoruz. Üniversitemizi dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tekrar seçilmem durumunda ana hedefimiz eğitimin kalitesini arttıracak tedbirlerimizin devamı olacak” dedi.

2050 YILININ ÜNİVERSİTESİNİ YARATACAĞIZ

ADÜ'nün tek kadın adayı olan Prof. Dr. Sema Başak, “ADÜ aynı yıl kurulan yaşıt üniversiteler ile karşılaştırıldığında pek çok ölçüte göre gerilerde kaldığı için aday oldum. Hedefim 2050 yılının Adnan Menderes Üniversitesini oluşturmak. Mevcut fakülte ve yüksekokulların niteliksel ve niceliksel gelişimlerinin nasıl olacağı, hangi yeni fakülte ve birimlerin açılacağı bugünden tasarlanacaktır” şeklinde konuştu.

ADÜ'YÜ DÜNYA'YA TANITACAĞIZ

Tıp Fakültesi kökenli adaylardan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu rektörlüğe aday olmadaki amacını, “ADÜ çağdaş, özgürlükçü ve sürekli kendisini yenileyebilir bir düzeye ulaştırmak için aday oldum. Üniversitemizi bölge ve Türkiye genelinde bilim ve teknolojide daha saygın ve iddialı bir konuma taşımak, bölge ve ülke kalkınmasında, tarım, sanayi, enerji ve turizm sektörlerine öncülük yapabilecek bir konuma taşımayı hedefliyorum” cümleleriyle anlattı.

ADÜ ÇAĞDAŞLAŞACAK

Bir diğer Tıp Fakültesi kökenli rektör adayı Prof. Dr. Gökhan Erpek ise “Çadaş bir üniversite oluşturmak için adaylığımı koydum. Bilimsel araştırmaların ve yayınların arttırılması için her türlü özendirici önlemi alacağım. Bunun için maddi kaynakları arttıracağım ve merkez araştırma laboratuvarının işleyişinin ve programının yeniden düzenlenip çağdaş normlara uygun mekanlarda gelişmesini sağlayacak önlemleri alacağım. Birimlere özgü farklı araştırma laboratuvarlarının kurulmasını ve mevcutların gelişmesini destekleyeceğim” dedi.

AYDINLA BÜTÜNLEŞECEĞİZ

Rektörlük seçimlerinin tek Veteriner Fakültesi kökenli adayı Prof. Dr. Osman Kaya ise amaçlarını, “ADÜ'nün şehirle kopuk yaşadığı için aday oldum. Rektör olmam halinde öncelikle Aydın halkıyla bütünleşmek için çalışma yapacağım. Medeniyetler beşiği olan bir yörede yer alan Üniversitemiz, mevcut imkân ve kaynakların en etkili ve adil şekilde kullanılmasıyla, hızlı bir gelişmeyi sağlayacak, hak ettiği yere ulaşacaktır” şeklinde anlattı.

ADÜ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN UYARI

ADÜ’de yardın yapılacak olan Rektör Adayı Belirleme Seçimleri öncesince ADÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, çoğunluk şartının arandığını anımsatılarak, “Değerli Öğretim Üyeleri Sizleri daha önce duyurulduğu üzere Üniversitemizde Rektör adayı belirleme seçimleri 21 Ekim 2010 Perşembe günü 08:00 ile 15:00 saatleri arasında yapılacaktır. Seçimlerde oy kullanma sürecine başlanabilmesi için salt çoğunluk gerekmektedir. Bu nedenle öğretim üyelerimizin saat 08:00’den itibaren seçimlerin yapılacağı Atatürk Kongre Merkezi’ne gelerek hazurun cetveline imza atmak suretiyle seçime geçme sürecinin başlatılmasına katkı sağlamaları beklenmektedir. Salt çoğunluk sağlandıktan sonra başlayacak olan oy verme süreci saat 15:00 e kadar devam edecektir” denildi.

ADÜ REKTÖRLÜK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİYOR
ADÜ REKTÖRLÜK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİYOR
ADÜ REKTÖRLÜK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİYOR
ADÜ REKTÖRLÜK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 11:05:02
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 18:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?