19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

ADÜ 'Sosyal Hizmet' konferansı

Aydın Adanan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktasadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerine 'Sosyal Hizmetler' konulu konferans düzenlendi. 

Nazilli Sümer kampusün'de düzenlenen konferansa Sosyal Hizmetler bölümü öğrencilerinin yanı Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Halil Mutioğlu ve öğretim görevlileri katıldı. Konferansa konuşmacı olarak İzmir Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş ve Müdür Yardımcısı Nadir Maşavalı katıldı. 

ADÜ Nazilli İktasadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Başkan Vekili Halil Mutioğlu'nun açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Zekeriya Ertaş, Sosyal Hizmetlerin yeni doğan bebekten, ölümü bekleyen yaşlı insana kadar birçok kesime hizmet verdiğini dikkat çekerek, sosyal hizmetlerin çoğunlukla hayatta 'sıfırı tüketmişlerin' sorunlarıyla ilgilendiğini söyledi. Sosyal hizmet bölümlerinin uygulama alanının daha yoğun olduğu metropollerde kurulmasının daha doğru olacağını ifade eden Ertaş, konferansta İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Panelde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Zekeriya Ertaş, “İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak, 832 personel ve 18 trilyon bütçesi ile korunmaya muhtaç çocuklara evlat edindirme, koruyucu aile hizmetleri, çocuk ve gençlik merkezi, yaşlı hizmetleri, engelli hizmetleri, toplum merkezleri, kadın konukevi hizmeti, aile danışma merkezi hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu meslek özveri isteyen bir branştır. Çünkü sosyal hizmetler ülkenin sosyal sorunlarının çözümünde büyük rol oynuyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 18:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 88.229.38.xxx Tarih : 14.12.2007 23:00:56

http://groups.google.com.tr/group/nazsoshiz sitemize bekleriz