29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

ADÜ'de mezuniyet coşkusu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) 11. mezuniyet töreninde, 4 bin 36 öğrenciyi temsilen okullarında dereceye giren 298 öğrenciye diplomaları verildi. 

Üniversitenin Spor ve Kültür Salonu'nda düzenlenen törene, Aydın Vali Vekili Cevdet Kuran, Belediye Başkan Vekili İlhan Erdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel, dekanlar, öğretim üyeleri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Mezun olan öğrencilere son kez hitap eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel, "Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Hedefiniz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak akıl ve bilim yolunu izlemek olsun. Her türlü dogmaların karşısında olunuz" dedi. 

Adnan Menderes Üniversitesi'nin her geçen gün kalitesinden ödün vermeden büyüdüğünü belirten Rektör Gürel, "Üniversitemiz fiziksel ve akademik altyapılarını tamamlamak için gerekli gayreti gösterirken, eğitim-öğretimde de önemli aşmalara gelinmişti. Öğretim üyelerimizin üstün gayretleriyle en iyi eğitim ve öğretim gerçekleştirilmektedir. Nitekim mezunlarımızın başarıları bizi mutlu kılmaktadır. 

Bize verilen parasal imkanları kılı kırk yararcasına harcayarak, eğitim araç ve gereçlerini temin etmekteyiz. Fakülte ve yüksek okullarımızın donanımları büyük ölçüde karşılanmıştır. İdari personelimizin gayretlerini de takdirle karşılıyorum. Üniversitemizin gelişmesi, üniversitemize ilgi olarak geri dönmektedir. 2005-2006 öğretim yılında üniversitemize giriş puanları, ortalama 5 puan yükseldi. 2006-2007 öğretim yılında bu yükselişin sürmesini ve yaklaşık 6 bin 400 öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Bu dönemde 30 yeni bölüm açılacak ve toplam 157 ayrı programda eğitim-öğretim verilecektir. 2005-2006 dönemi, Avrupa Birliği ile eğitim işbirliğinin kurulduğu ve geliştiği bir yıldır. 

Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda, İspanya, Polonya, Yunanistan, Litvanya, Letonya ve Slovakya'dan toplam 10 üniversiteyle işbirliği protokolü imzalanmış olup, Erasmus programı ile 75 öğrenci ve 48 öğretim elemanı yurtdışına gönderilecektir. Bunun karşılığında AB'den 215 bin 900 Euro tutarında hibe talep edilmiştir. Ayrıca, Leonarda Da Vinci kapsamında ilk defa projeleriyle katılımda bulunan Aydın MYO'nun bir projesiyle Didim MYO'nun bir projesi bu yıl AB tarafından desteklenecektir. Görüldüğü gibi üniversitemiz uluslararası bir yapıya dönüşmektedir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından dereceye giren 298 öğrenci, diplomalarını protokolün elinden aldı. Tören sonunda öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 19:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?