31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

ADÜ'de rektörlük seçimi

ADÜ'DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SEÇİMİ

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) yeni dönem rektörünü belirmede ilk adım olan ‘Rektör Adayı Belirleme Seçimi’ başladı.

YÖK tarafından belirlenen sınav takvimine göre ADÜ’deki rektörlük yarışının ilk ayağı olan ‘Rektör Adayı Belirleme Seçimi’ ADÜ Merkez Yerleşkesi’ndeki Atatürk Kongre Merkezi’nde sürüyor. Profesör, doçent ve yardımcı doçent olmak üzere 517 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimlerde salt çoğunluğun sağlanmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’ndeki Meandros Salonu’nda devam eden öğretim üyelerinin oy verme işleminin saat 15.00’de sona ereceği bildirildi.

6. ADAY MUSTAFA ALTINIŞIK

Adnan Menderes Üniversitesi’nde daha önce adaylıklarını açıklayan, Prof. Dr. Şükrü Boylu, Prof. Dr. Sema Başak, Prof. Dr. Gökhan Erpek, Prof. Dr. Osman Kaya, Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu seçime gitti. YÖK’e 6. bir isim bildirilmesi gerektiğinden, 5 adayın ortak kararı ile ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Mustafa Altınışık 6. aday gösterildi.

Seçime giren rektör adayları ortak olarak yaptıkları açıklamada, “Aydın için, üniversitemiz için, herkes için hayırlı olsun“ ifadelerini kullandılar.

ADÜ’de bugün yapılan Rektör Adayı Belirleme Seçimi’nin ardından tespit edilen rektör adaylarının ismi daha sonra YÖK ve Cumhurbaşkanlığına iletilecek. Bugün gerçekleşen birinci adayın ardından YÖK ve Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek aday ADÜ’de önümüzdeki 4 yıl görev yapacak olan yeni rektör olarak ilan edilecek.

ADÜ'DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SEÇİMİ
ADÜ'DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SEÇİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 14:32:05
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 16:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?