20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ADÜ’de sular durulmuyor

ADÜ’DE SULAR DURULMUYOR

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) hafta başından beri devam eden Beden Eğitim Yüksek Okulu’nun (BESYO) Aydın’dan Nazilli’ye taşınmasına gösterilen tepkiler üzerine ADÜ Rektörü Şükrü Boylu BESYO öğrencileriyle bir araya geldi. Toplantının başında Rektörün konuşması sırasında bir grup öğrenci salonu alkışlarla terk ederken, içeride kalan öğrenciler Rektör Boylu’nun toplantıyı ders saati geldiği için bitirmek istemesi üzerine Boylu’yu yuhalayarak salonu boşalttılar. Toplantının yapıldığı kongre merkezinin önünde toplanan bir grup öğrenci ise oturma eylemi yapıp üniversite senatosunun BESYO’nun taşınması için referandum yapmasını istedi.

Hafta başından beri hareketli günlerin yaşandığı ADÜ’de sular bugün de durulmadı. Öğrencilerin yürüyüşleri ve sonrasında yaşanan kavga olaylarının arkasından bugün ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu BESYO öğrencileriyle Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda öncelikle BESYO’nun Aydın’dan Nazilli’ye taşınma sebeplerini açıklayan Rektör Boylu’nun konuşması bir grup öğrenci tarafından kesilerek soru sorma istemesi üzerine Rektör, toplantının bir adabı olduğunu dile getirerek soruları daha sonra alacağını açıkladı. Bunun üzerine salondaki öğrenciler alkışlarla Rektörü protesto ederek salonu terk etmeye başladılar. Salonda kalan bir grup öğrencinin ısrarı üzerine bazı öğrenciler salonu tekrar geri gelirken, bir kısım öğrenci toplantıya katılmadı.

“REKTÖR ÖĞRENCİLERİ KINADI”

Toplantıyı terk etmek isteyen ve alkışlarla kendisine protesto eden BESYO öğrencilerine kınadığını kaydeden Rektör Şükrü Boylu, “Gösteriler uygar yol bittikten sonra yapılır. Üniversite öğrencisi öncelikle sorunun çözümünde uygar yolları denemeli. Tepkilerinizi dile getirirken öncelikle çözüm arayışı içinde olmalısınız. Saygısızlığınızdan dolayı sizleri kınıyorum” dedi.

BESYO’nun Nazilli’ye taşınmasıyla öğrencilerin yüzde 95’nin daha mutlu olacağını temin ettiğini ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu dile getiren Rektör Şükrü Boylu, “Sizlerin Nazilli’de en büyük sorununuz olacak barınma ve ulaşım sorununuzu çözmek için Nazilli Belediyesinden söz aldık. Nazilli’deki eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Ben de BESYO’nun burada kalmasını isterdim. Fakat olanaklar buna elvermiyor. Burada BESYO’nun kalması için gerekli olanakları sağlamak adına üniversite rektörü olarak ben ve yönetimdeki arkadaşlarımız çok çaba sarf etti. Fakat bunu başaramadık. Sizlerin daha iyi bir eğitim alabilmeniz için Nazilli’deki olanakların buradan daha iyi olduğunu temin ederim” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERBUGÜNE KADAR VERİLEN SÖZLERİN TUTULMADĞINI İDDİA ETTİ”

Toplantıda Rektör Şükrü Boylu’nun konuşmasının ardından söz alan öğrenciler Nazilli’ye taşınmak istememelerindeki nedenleri açıkladılar. Bu sırada söz alan öğrenciler ilk olarak eğitimlerini Germencikte başladıklarını daha sonra İncirliova’ya geldiklerini, ondan sonrada Merkez kampuse taşındıklarını şimdi de Nazilli’ye taşınma aşamasında olduklarını belirterek durumun kendilerini rahatsız ettiğini ve Merkez kampüsten taşınmak istemediklerini dile getirdiler. Daha önceki yıllarda kendilerine bir çok söz verildiğini ifade eden öğrenciler bu sözlerin hiç birinin tutulmadığını ve Nazilli’deki eğitim şartlarının iyi olmadığını kaydettiler.

Öğrencilerin sorularının devam ettiği sırada ders saatinin geldiğini hatırlatan Rektör Boylu öğrencilerin derslerine gitmesi gerektiğini belirterek toplantıyı bitirmek istemesi üzerine salonda ‘yuuuh’ sesleri yükselmeye başladı. Bunun üzerine ayrıldığı kürsüye geri gelen Rektör Boylu öğrencilerinin yaptığı bu davranışı kendilerine hiç yakıştıramadığını belirterek, kendisinin bir üniversiteyi temsil ettiğini ve öğrencilerin de bu üniversitenin bir parçası olduğunu hatırlatarak öğrencileri kınadığını yeniledi. Ardından tekrar kürsüyü terk eden Rektör boylu öğrencilerin yuhalamaları arasında salondan ayrıldı.

Toplantının ardından kongre merkezinin önünde toplanan BESYO öğrencileri oturma eylemi yaparak Rektör Boylu’yu protesto ettiler. Eylemin ardından kesinlikle merkez kampüsten taşınmayı kabul etmediklerini yenileyen öğrenciler okullarının taşınıp taşınmaması için üniversite senatosunun referandum yapmasını isteyerek olaysız bir şekilde dağıldılar.

ADÜ’DE SULAR DURULMUYOR
ADÜ’DE SULAR DURULMUYOR
ADÜ’DE SULAR DURULMUYOR
ADÜ’DE SULAR DURULMUYOR
ADÜ’DE SULAR DURULMUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:41:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 00:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?