20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ADÜ’den AYSO’ya cevap

ADÜ’DEN AYSO’YA CEVAP

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Sayıştay Sorgusu sonucu Sanayi Odasından tahmini değer alındığı açıkça belirtilmiştir” dedi.

Aydın Sanayi Odası’nın (AYSO) ADÜ Merkez Yerleşkesi’ndeki kantin ile ilgili olarak ortaya iddiaların ardından bir açıklama gereği hissettiğini belirten Rektör Boylu, “Üniversitemiz ihale Şube Müdürlüğünce Sayıştay Başkanlığı denetim elemanı tarafından düzenlenen sorgu maddesinden sonra İlimiz Sanayi Odasına 15 Eylül 2010 tarih ve 492 sayılı yazıda ‘yazımız ekinde proje ve teknik şartnameleri gönderilen 25mx12mxh4,50m ölçülerinde (donanım dahil Anahtar teslimi ) taşınabilir mobil çelik konstrüksiyon bir kantinin piyasa araştırmasına esas olmak üzere Başkanlığınızca belirlenecek piyasa fiyatının bildirilmesini rica ederim’ yerine sehven ‘Üniversitemizin ihtiyacı olan ekli proje ve teknik şartnamede belirtilen 25mx12mxh4,50m ölçülerinde (donanım dahil çelik konstrüksiyon) bir kantin alınması düşünülmektedir. Söz konusu kantin için piyasa araştırmasına esas olmak üzere Başkanlığınızca belirlenecek piyasa fiyatının bildirilmesini rica ederim’ denilmiştir. Ancak 18 Ekim 2010 tarihinde yapılan basın açıklamamızda da ‘sorgu sonucu Nazilli Ticaret Odasından piyasa fiyatı sorulmuş, Nazilli Ticaret Odası Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Oda Muamelat Yönetmeliğinin 35 inci maddesi gereğince bu iş için rayiç fiyat belirlemeye yetkili olmadıklarını bildirmiş bunun üzerine rayiç fiyat vermeye ilimiz Sanayi Odası yetkili olduğundan anılan odaya söz konusu kantin alımının piyasa fiyatı sorulmuş ve Sanayi Odasınca tahmini değerin KDV hariç 505 bin TL olduğu bildirilmiştir’ şeklinde açıklama yapılmıştır. Basın açıklamasında da belirtildiği gibi Sayıştay Sorgusu sonucu Sanayi Odasından tahmini değer alındığı açıkça belirtilmiştir. Sayıştay Sorgusunun 2009 yılı döneminde yapılan işlerin incelenmesi olduğu herkes tarafından bilinmekte olduğu düşünüldüğünden 18 Ekim 2010 tarihinde yapılan basın açıklamasında tarihlerle ilgili ayrıntılara yer verilmemiştir” dedi.

Kantin ihalesi süreci hakkında da bilgiler veren Boylu, “Söz konusu kantin betonarme bir bina değil tamamıyla çelik konstrüksiyon ve taşınabilir bir kantin olmakla birlikte KDV hariç 506 bin 942,79 TL olan Bayındırlık fiyatları ve KDV hariç 459 bin 093,75 TL olan piyasa fiyatlarının altında bir tutarla KDV Hariç 450 bin TL götürü bedelle alınmıştır. Bu fiyatın içerisinde ise Bayındırlık birim fiyatlarına göre yaklaşık 154 bin 741,60 TL değerinde sadece donanım bulunmaktadır. Bununla beraber aynı ölçülerde betonarme bir kantinin dahi maliyetinin yaklaşık 250 bin TL değerinde olduğu düşünüldüğünde alınan taşınabilir çelik konstrüksiyon kantinin piyasa fiyatlarını yansıttığı görülmektedir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 18:02:01
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?