30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

ADVAK bir ilki gerçekleştiriyor

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK); ADÜ Rektörü prof. Dr. Şükrü Boylu’nun Aydın’ı üniversite kenti yapma vizyonu kapsamında halka üniversiteyi buluşturacak her platformda yer alacağını açıkladı. ADVAK Başkanı Doç. Dr. Gökay Bozkurt, bu buluşmayı sağlamak için “Ev Pansiyonculuğu” konusunda bir eğitim programı düzenleyeceklerini belirtti.


Halk-üniversite kaynaşmasını sağlamak için Aydın’da Ev Pansiyonculuğu Projesini başlatmayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden ADVAK Başkanı Bozkurt, “Uygun fiziki koşullara sahip evlerde atıl duran boş odaları ev pansiyonculuğu aracıyla kullanarak Aydın ekonomisine katma değer oluşturmayı planlıyoruz. Gelişmiş ülkelerde örnekleri olan ve Türkiye’de de planlı olarak ilk defa yapılması düşünülen ev pansiyonculuğu geliştiği takdirde, halkımızın gelirine katkı ve öğrencilerimizin barınma sorunlarına büyük ölçüde çözüm sağlayacaktır. Aynı zamanda karşılıklı iletişimin her iki kesime se katkı sağlayacağı anacını taşıyoruz. Gençler aile özlemini daha kolay aşarken, halkında gençlerin dinamizminden olumlu etkileneceğini düşünüyoruz” dedi.


Yürütülen çalışmalar kapsamında 2008 Eylül ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Kursu” düzenleyeceklerini duyuran Bozkurt, “Eğitim programını başarıyla tamamlayanlara ‘Ev Pansiyonculuğu’ sertifikası verilecek. Türkiye’de ilni denenecek bu girişimle her yıl eğitim-öğretim yılı başlangıcında öğrenciler ve pansiyon sahiplerine uygun tarafların buluşturulması için rehberlik ve danışma hizmeti verilecek. Bu kursa katılmak isteyenler vakfımıza başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?