30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Ağır yaralı hasta yasa yüzünden ortada kaldı

Aydın’da, geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen BAĞ-KUR’lu kazazede, yeni çıkan yasa gereği tedavi edilmedi. Polis ve jandarmanın kendisine çarpan sürücü ve aracı bulması için dua eden kazazede vatandaş, "Böyle olacağını bilseydim, kesinlikle BAĞ-KUR’a prim ödemezdim. İyileşince ilk işim BAĞ-KUR’dan ayrılmak olacak" dedi.
Aydın merkez ilçeye bağlı Doğanköy’de aza olarak görev Selim Yalçınkaya (32), köy kahvehanesinde yapılacak ihtiyar heyeti toplantısına katılmak için geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerinde evinden çıktı. Hava yağışlı olduğu için şemsiyesiyle yürümekte olan Yalçınkaya’ya, sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen bir araç çarparak kaçtı.

Sol ayak ve sağ kolunda toplam 4 kırık meydana gelen, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan Yalçınkaya, kendisini baygın halde yolda bulan köylüler tarafından Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri, acil serviste müşahede altına alınan BAĞ-KUR’lu Yalçınkaya’dan tedavi ücreti istedi.

BAĞ-KUR’a yıllardır prim ödemesine rağmen tedavisini ücretli yaptırmak zorunda kalan Selim Yalçınkaya, "Yeni çıkan yasa gereği, trafik kazalarında tedavi ücretini trafik sigortası karşılayacakmış. Ben de trafik kazası geçirdim. Ancak şemsiyeyle yürüdüğüm için çarpan aracı bile göremedim. Günlerdir jandarma ve polisin yanı sıra yakınlarım araştırıyor. Bir türlü bulamadık. Kimin çarptığı belli olmadığı için benim tedavi giderimi ne trafik sigortası ne de kendi sigortam karşılıyor. Sağlık karnem var, ilaçlarımı bile trafik kazası geçirdiğim için parayla almak zorundayım. Ben böyle saçma bir durum görmedim. Kara günde bana sahip çıkmayacak sağlık güvencesini ne yapayım? Olayı protesto etmek için iyileşince ilk işim BAĞ-KUR kaydımı sildirmek olacak" dedi.

Yeni yasa gereği, kazazedeyi ücretli tedavi edebileceklerini belirten Aydın Devlet Hastanesi yetkilileri ise, "Artık BAĞ-KUR ve sigorta trafik kazalarının tedavi masraflarını karşılamıyor. Trafik kazalarının tedavi giderini trafik sigortası karşılayacak. Bu olayın faili belli olmadığı ve ücret trafik sigortasından tahsil edilemeyeceği için parayı kazazedenin kendisinden tahsil etmek zorundayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 17:29:50
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?